Matrix Resurrections dobil prvi napovednik

Warner Bros. je držal obljubo in včeraj je na splet poslal prvi napovednik za četrti Matrix film, ki nosi podnaslov Resurrections.

Ta filmska saga, ki je se je začela leta 1999 in nepričakovano postala svetovna uspešnica, je po dveh mlačno sprejetih nadaljevanjih Reloaded in Revolutions leta 2003 upokojila svoje glavne like in oboževalci vse od takrat čakajo na kakšen nov projekt, ki bi pred kamere zopet pripeljal Neota. In letos se jim bodo te želje končno uresničile.

Novi napovednik vsekakor ne špara z vizualno spektakularnimi scenami. Keanu Reeves bo očitno zdaj v vsakem novem projektu nosil dolge lase in brado in tako je tudi v Resurrections, saj so ga roboti zopet potegnili v svojem objem in Neo se ne spomni ničesar. Enako velja za Trinity, ki jo bo zopet odigrala Carrie-Anne Moss in čeprav si dvojec stisne roko in imata na robu jezika ime sogovornika, se še vedno ne spomnita drug drugega.

To sta tudi edina dva znana obraza, ki sem ju v napovedniku prepoznal. Morpheusa ni in ga je očitno nadomestila neka mlajša verzija, ki je praktično v vseh pogledih enaka Laurencu Fishburnu, le da to ni ta igralec, ampak nekdo drug.

Oboževalci nad Matrico se boste zagotovo praskali po glavi in niste edini. Trenutno velja teorija, da Morpheus manjka zato, ker je bil preprosto ubit. Ustvarjalki serije Wachowski sta namreč leta 2005 zagnali MMO The Matrix Online in igra je postala uraden medij nadaljnjega razpleta zgodbe in videli smo tudi usodo Morpheusa. Ta se je namreč pogumno odpravil po Neotovo telo, a žal naloga ni bila uspešna in eden od agentov ga je preprosto pokončal in zato ga ne bomo videli v novi Matrici. Žal te zgodbe ne boste mogli preigrati sami, saj je The Matrix Online zaradi nizkega števila igralcev leta 2009 izklopil svoje strežnike.

Morda bo poln film na začetku malce bolje razložil pretekle dogodke. Matrix Resurrections prihaja v kina 22. decembra, gledali pa ga bomo lahko tudi na pretočnem servisu HBO Max, ki bo naslednje leto prispel tudi v Slovenijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime