Star Wars: Knights of the Old Republic predelava dobila prvi dražilnik

O predelavi legendarne RPG igre Star Wars: Knights of the Old Republic se govori že nekaj časa in včerajšnja Sonyjeva konferenca je ugibanjem končno naredila konec, saj je bila prva prikazana igra ravno nadgrajeni Knights of the Old Republic.

No, “prikazana igra” je darežljiva označba za tisto kar smo videli, saj se na posnetku vidi samo rdeč žaromeč, ki osvetli unikatno rdeče-črno čelado Revana, ki je v KotOR-ju igral osrednjo vlogo. Vendar pa smo oboževalci originala že veseli samo tega, da projekt resnično obstaja in da ga bomo v naslednjih letih lahko dejansko igrali.

Originalna igra je leta 2003 prišla izpod rok BioWara in se hitro uzakonila kot ena najboljših Vojnozvezdnih zgodb vseh časov. BioWare je imel takrat namreč veliko poguma, saj je zgodbo postavil štiri tisočletja pred tistimi iz Skywalker filmske sage. To je studiu omogočilo, da je domišljiji dal prosto pot in tako smo dobili povsem novo štorijalno okolico, ki je bila polna zlobnih Sithov in pridnih Jedijev.

Na predelavi tokrat ne dela BioWare ampak studio Aspyr, ki je do sedaj delal samo na manjših predelavah. Prav oni so Knight of the Old Republic igre preselili na mobilne naprave, njihova zadnja predelava pa je bila Star Wars: Republic Commandos za Nintendo Switch. A ta novi projekt je nekaj povsem drugega, saj bodo ponovno postavili igro od temeljev navzgor in v te namene so morali pošteno razširiti svojo ekipo. Razvijalec se očitno zaveda svoje odgovornosti, zato delajo na tem, da bodo ohranili duh originala ter njegovo zgodbo, v te namene pa so v svojo ekipo privabili nekaj veteranskih razvijalcev, ki so delali na originalni igri.

Predelava, ki se preprosto imenuje Star Wars: Knights of the Old Republic Remake je očitno še daleč od izida, saj nismo dobili nobenega igralnega posnetka ali pa datuma izida, začela pa so se pojavljati tudi vprašanja, ali to pomeni, da bo The Old Republic zgodba postala uradno priznana oziroma “canon” zgodovina Vojne zvezd. Projekt je bil namreč odobren iz strani LucasFilm Gamesa in Disney je v preteklosti povedal, da bo vsa nova Star Wars vsebina “canon”.

Predelava je bila sicer na Sonyjevem dogodku napovedana samo za PlayStation 5, a bo nato prišla tudi na PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime