Kitajci na Steamu masovno napadajo igro Life is Strange: True Colors, saj si je ta drznila pokazati tibetansko zastavo

Kitajci veljajo za zelo jezne igričarje, še posebej če si kakšen od zahodnih razvijalcev drzne v svojih izdelkih omeniti besedo Tajvan, Hong Kong ali pa Tibet. Kitajska je tako ogromen trg, da se ga ne bojijo samo igričarski založniki, ampak se njihovim željam in cenzuram podreja tudi filmska industrija.

V igričarskih vodah smo nazadnje srd Kitajcev občutili ob igri Devotion – grozljivki, ki se je v enem skritem delu ponorčevala iz predsednika Xi Jinpinga in tega primerjala z risanim likom medvedkom Puja. Napad na igro je bil tako izdaten, da je moral razvijalec umakniti igro iz Steama, kasneje pa je bila umaknjena tudi iz GOG-a.

A Devotion je bil indie projekt, medtem ko je Life is Strange: True Colors večji naslov, ki ima za sabo založnika Squara Enixa, zato bo zanimivo videti, kako se bo ta odzval na nedavno bombardiranje igre z negativnimi recenzijami na Steamu.

life is strange

Jabolko spora je ena od trgovin znotraj igre, ki se imenuje Treasures of Tibet, nad njo pa lahko vidimo Tibetansko zastavo, ki označuje gibanje za samostojnost Tibeta in sama podobe zastave je na Kitajskem strogo prepovedana. Negativne kitajske recenzije na Steamu v bistvu govorijo eno in isto stvar in se vrtijo okoli tega, da je Tibet od vedno bil in tudi bo del Kitajske.

Negativne recenzije pa igri ne morejo do živega, saj ta še vedno drži stopnjo Very Positive, a vseeno bo zanimivo videti, če se bo Square Enix vdal pritisku in zastavo preko popravka cenzuriral.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime