ELEX 2 novi napovednik je videti smešno zanič

Štiri leta minevajo odkar nas je razvijalec Piranha Bytes, slavni evropski studio, ki se ga spomnimo po njihovih slavnih RPG igrah Gothic, razveselil s svojim najnovejšim projektom ELEX. Ta se je za razliko od njihovih prejšnjih naslovov dejansko prodal dobro in delo na nadaljevanju je bilo nekako logično.

Tega je razvijalec nedolgo nazaj tudi uradno potrdil in dobili smo celo igralni napovednik, ki pa igralcev ni preveč navdušil. Glejte, sam se smatram za enega večjega oboževalca Piranha Bytes iger, a tudi sam sem nad novim napovednikom gledal malce postrani. Igra je namreč videti skoraj identično kot predhodnik in bojevanje je še vedno videti naravnost obupno. Kaj točno je Piranha delala zadnja 4 leta mi ni povsem jasno, a zadeva ne obeta preveč.

Te sume je še dodatno okrepčal zadnji napovednik, ki predstavi nekaj zgodbe. Glavni junak Jax je zamenjal zvočnega govorca in tip je zdaj videti kot neka izstradana hijena. Prav tako je bizarno vse ostalo: izbira neke epske glasbe preprosto ne sodi sem, animacije pa bi potrebovale še kar nekaj dodelave, saj je vse videti že presneto leseno. Jax bo imel v novem delu tudi otroka, kar je samo še ena dodatna bizarnost, ki nekako ne sodi v Piranha Bytes naslove.

Razvijalec je nedavno nekaterim večjim streamerjem omogočil dostop do beta verzije in igralni posnetki ne obetajo. Predvsem v oči bode grafična podoba, ki je videti celo slabša kot v prvem delu. Seveda obstaja možnost, da bo grafika pred izidom dobila še dodatno nadgradnjo, ampak v tem primeru je res čudno da je razvijalec sploh poslal v obtok ta demo, saj prvi vtisi resnično niso najboljši.

Upamo, da bo končni rezultat povsem drugačen. Kdaj bomo tega dobili še ni znano, a vodja studia Björn Pankratz je v enem prenosu v živo izjavil, da bo ELEX 2 bolj težko ujel izid v 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Če primerjaš z uspešnicami št. 1, potem ni nekaj extra. Vendar Piranha navadno preseneča z zgodbo in vsebino, ne toliko z igralnostjo.
    Predvidevam, da se splača preigrati.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime