Logitech G435 – brezžična zabava, ki vas ne obtežuje

Pri slušalkah vedno polagam največ na njihovo brezžičnost in zato najraje priporočim izdelke, kjer uporabnika nase ne vežejo nadležni kabli. A po drugi strani se tudi zavedam, da noče vsak v svojo brezžično rešitev položiti več kot 100 € in se raje zaveže s kablom ter tako pri svojem nakupu dobi vsaj ugodno ceno.


VIDEO RECENZIJA


Logitech pa je s svojimi zadnjimi izdelki dokazal, da lahko dobimo najboljše iz obeh svetov. Potem, ko so slušalke G335 pripeljale dobro gaming izkušnjo za ugodno ceno vsem žičnatim uporabnikom, so z novimi G435 dokazali tudi to, da lahko za manj kot 100 € dobiš dobro zvočno izkušnjo, brez da bi vas pri njej obremenjeval kabel.

Slušalke povežemo preko USB sprejemnika, pred uporabo pa ne potrebujemo nobene dodatne programske opreme.

G435 so na voljo v treh barvnih paletah: modro beli, modro rožnati in pa črno rumeni. Sam sem v test dobil črno izvedenko, ki me je s svojimi svetlo rumenimi podtoni malce spomnila na Cyberpunk 2077. Kakšni dodatni okraski niso možni, saj slušalke ne vsebujejo RGB osvetljave.

Dizajn je preprost, morda celo še bolj kot tisti pri G335. Te brezžične slušalke namreč ne vsebujejo kakšnega izstopajočega mikrofona, saj je ta prisoten samo v obliki odprtine na desni strani. To naredi iz G435 izjemno privlačen produkt, ki ga lahko brez skrbi s sabo vzamete tudi na pot – seveda pa imejte v mislih, da so slušalke namenjene primarno uporabi pod streho, saj ne vsebujejo zaščite pred nenadnim dežjem.

Malce skrbi mi je povzročala sestava izdelka in njegova čvrstost. Slušalke lahko prilagajamo preko obroča in lahko elegantno drsijo gor in dol. Vendar pa je ta povezava obroča s slušalkami videti nekam šibka, tako da sem zadevo v roko prijemal bolj previdno. Dobra novica je, da je 22 % slušalk narejena iz recikliranih materialov, tako da se lahko med uporabo ponosno počutite, da pomagate planetu.

Mikrofon je v bistvu samo ena luknja, ki se obnese dovolj solidno, da vas bo sogovornik lepo slišal.

Na levi slušalki lahko najdemo še nekaj gumbov: vklop slušalk, vklop mikrofona ter nastavitev glasnosti. Gumbi dajo nekam plastičen občutek, ki me ni ravno navdušil. Me je pa presenetila zračna spominska pena na slušalkah, ki je na prvi pogled izgledala nekam majhno, a so se nato slušalke udobno namestile na moja ušesa in me niso motile tudi med večurnimi igralnimi seansami. Tu se pokaže še ena velika prednost G335: njihova izjemna lahkost. Že G335 so bile peresne, Logitech pa je šel z G435 še korak dlje, saj tehtajo vsega 165 gramov. Tako se mi je dejansko pripetilo, da sem vmes celo pozabil, da jih imam sploh na glavi.

Na zvočnem področju so se slušalke odrezale solidno. 40 mm gonilniki poskrbijo za jasen zvok, ki se izkaže predvsem pri poganjanju iger. Zatakne se samo pri basih, saj pač takšna lahkost s sabo prinese nekaj žrtev. Slušalke na PC povežemo preko dodatnega Bluetooth sprejemnika in kljub brezžičnosti v igrah nisem zabeležil nobenega večjega zamika. Povezava je celo tako solidna, da lahko od sprejemnika odstopite dobrih 10 metrov in še vedno boste slišali vse dogajanje. Sprejemnik lahko vtaknemo tudi v konzolo PlayStation 5 ter tako uživamo v Sonyjevi tehnologiji Tempest 3D zvoka, žal pa Xboxi po drugi strani niso podprti. Možna je tudi povezava na telefone, vendar morate za te namene ročno sprožiti iskanje Bluetooth povezave, a tega postopka ne boste našli na sami škatli izdelka, kar bi pri novih uporabnikih zagotovo zmanjšalo zmedo. Nasvet: za nekaj sekund istočasno držite gumb za prižig in mikrofon in ga spustite, ko začne utripati modra lučka.

Slušalke so najprej videti nekam majhno, a se lepo usedejo na ušesa.

Dobra novica je, da slušalke polnimo preko USB-C povezave, tako da se napolnijo izjemno hitro in z enim polnjenjem dobite nekje 18 ur zabave. Žal pa slušalk ne morete uporabljati žično: tudi če jih povežete preko USB-C povezave v PC, ven zvoka ne boste dobili, dokler jih ne povežete brezžično.

G435 je najbolje uporabljati v bolj mirnem okolju, saj prepuščajo malce zvoka, mikrofon pa, čeprav je drugače povsem soliden, pobere kar nekaj ozadnega zvoka, tako da izkušnja ob brnečem televizorju za vašega sogovorca ne bo ravno idealna.

Velikost prilagajamo preko obroča, po katerem slušalke elegantno drsijo.

Logitech G435 so tako presneto zanimiv produkt. Res je, da pri njih najdemo nekaj kompromisov, a po drugi strani vse odtehta brezžičnost in neverjetna lahkost, ki vam omogoča resnično svobodo premikanja, vse to pa zdaj dobite po res dobri ceni. Dodajte k temu še podporo za PlayStation 5 konzole ter možnost povezave na telefon in dobite slušalke, ki so resnično vsestranske in jih lahko brez težav priporočimo večini igralcev.

Slušalke izidejo še v tem mesecu, tako da pozorno spremljajte trgovino EIGRE.si.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Logitech G435 so peresno lahke slušalke zanimivega videza, ki dostavijo soliden zvok. Manjkajo kakšne naprednosti tipa aktivno preklicevanje zvoka, vendar pa je tole brezžičen produkt, ki mu zaradi njegove cene zlahka opravičimo kakšno zamero.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Logitech G435 so peresno lahke slušalke zanimivega videza, ki dostavijo soliden zvok. Manjkajo kakšne naprednosti tipa aktivno preklicevanje zvoka, vendar pa je tole brezžičen produkt, ki mu zaradi njegove cene zlahka opravičimo kakšno zamero.Logitech G435 - brezžična zabava, ki vas ne obtežuje