Resident Evil 4 VR z novim napovednikom in datumom izida

Capcom se je končno odločil pripeljati Resident Evil tudi na VR naprave, ki niso zavezane PlayStationu. Žal to ne bo Resident Evil 7, ki še vedno ostaja ekskluziven za konzoli PlayStation 4 in 5, ampak četrti del, ki ga kljub njegovi starosti mnogi označujejo za najboljši del Resident Evil serije in na splošno eno najboljših grozljivk vseh časov.

Resident Evil 4 je doživel že cel kup predelav, zdaj pa se bo pojavil tudi na brezžičnem VR sistemu Oculus Quest 2. Nekaj časa nazaj smo dobili kratki dražilnik, zdaj pa je razvoj napredoval dovolj daleč, da se lahko pozabavamo med gledanjem daljšega igralnega napovednika.

Razvijalec je poskrbel za predelavo uporabniškega vmesnika, tako da ta bolj ustreza VR okolici, kjer navadno ni ravno preveč zabavno stikati po menijih. Naš junak Leon bo lahko zdaj orožja zagrabil iz različnih delov telesa, tako da boste denimo pištole prijeli na pasu, zdravilne zeli izza levega ramena, za nož pa boste preiskali prsni žep.

Poskrbljeno je bilo tudi za nekaj fizične interakcije s predmeti. Uganke in gumbe boste zdaj dejansko pritiskali z roko, razporejanje inventorija pa bo zdaj prava fizična zabava. Spletna stran IGN se je dokopala do zgodnje kopije igre in med kritikami so zapisali nekam nerodno gledanje vmesnih sekvenc in nekaterih akcijskih vložkov kot je denimo plezanje po lestvah, saj takrat kamera preklopi v tretjeosebni pogled.

Končno pa smo dobili tudi datum izida in z veseljem lahko zapišemo, da se bo Resident Evil 4 VR izognil prenatrpanemu letu 2022 in ga bomo lahko zagnali že 21. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime