Sony uradno kupil razvijalca Bluepoint Games

Sony in Microsoft kot za stavo kupujeta neodvisne studie in jih spravljata pod svojo streho, kjer nato delajo na ekskluzivah, ki jih na konkurenčni konzoli ne bomo več videli. Največji udarec je zagotovo sprožil Microsoft, ko je preko noči najavil odkup celotne Bethesde in vseh njihovih licenc, a Sony mu ni ostal dolžan. Junija so najavili nakup studia Housemarque, ki je spočel odlični Returnal, julija pa so odkupili še razvijalca Nixxes, ki je znan po svojih predelavah iger za PC.

O nakupu razvijalca Bluepoint Games se je dolgo šušljalo, včeraj pa je Sony tudi uradno oznanil njuno zaroko.

Bluepoint Games je znan po svojih fenomenalnih predelavah. V preteklosti so spočeli odlično nadgradnjo igre Shadow of the Colossus za PlayStation 4, njihov zadnji projekt pa je bil naravnost čudoviti Demon’s Souls, ki je še vedno ena najlepših iger na konzoli PlayStation 5. Vendar pa se je Bluepoint Games vsaj zaenkrat poslovil od predelav in bo šel v prihodnosti v malce drugačno smer.

Predsednik studia Marco Thrush je v intervjuju za IGN povedal, da ekipa trenutno dela na svojem prvem originalnem projektu. Tega so si želeli spočeti že nekaj časa, saj v svojih vrstah držijo veteranske razvijalce, ki v ki v industriji iger delajo tudi že več kot 15 let in želeli so si spočeti nekaj svežega. Nakup iz strani Sonyja jim bo zdaj dal dovolj finančnega zaledja, da bodo te želje lahko končno uresničili, žal pa o projektu trenutno ne morejo povedati še ničesar konkretnega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime