Half-Life: Alyx bomo očitno kmalu lahko igrali brez VR naprave

Lani smo po mnogo letih dobili novo poglavje Half-Life serije, a vsi igralci nad igro niso bili navdušeni. Kritike niso letele na kakovost Alyxa, saj je to še danes ena najboljših VR iger, ampak bolj na dejstvo, da je bilo za igranje nujno posedovanje VR opreme, ki je pač nima čisto vsak.

Praktično takoj od izida so modderji zato začeli delati na predelavi, ki bi omogočala igranje na miški in tipkovnici, brez da bi na glavi nosili VR očala. A takšen projekt ni tako enostaven, kot pa bi si kdo mislil. Alyx je namreč igra, ki je bila od začetka zamišljena za igranje v VR okolju in preskok na monitorje zahteva veliko prilagajanja: od igralnih mehanik do izkoriščanja fizičnih učinkov.

Eden bolj impresivnih projektov sliši na preprosto ime No VR Mod in samostojni razvijalec z imenom SoMNst je pred kratkim prikazal novo posodobitev. Ta nam med drugim omogoči risanje s flomastrom, kar je še danes ena najbolj impresivnih scen iz izvirnika. SoMNst je poleg tega poskrbel za nekaj drugih izboljšav, kot je denimo nadgrajen uporabniški vmesnik in možnost bolj udobnega reševanja ugank, ki so bile sprva zamišljene za VR interakcijo.

Skupno gledano je No VR Mod hudo impresiven, a datuma izida na žalost še vedno nimamo, prav tako trenutne verzije še ne moremo igrati. Avtorja lahko podprete na njegovem Patreon kanalu, kjer boste izvedeli tudi najbolj aktualne novice glede prihajajočega projekta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime