Sopranovi film The Many Saints of Newark je očitno precej zanič

14 let mineva odkar smo na televizijskih zaslonih ugledali epilog ene najboljši serij pod soncem Sopranovi in oboževalci se vse od enigmatične zaključne scene sprašujejo, kaj se je zgodilo z našim najljubšim mafijcem Tonyjem Sopranom.

Sopranovi je še danes hudo popularna zadeva in tudi sam sem pred kratkim spočel daljši zapis o temu, zakaj si serija še danes zasluži vašo pozornost in svojo visoko oceno na lestvicah kritikov. Žal o kakšnem novem delu dolgo ni bilo besede – še posebej zaradi tega, ker je glavni igralec James Gandolfini že dolgo nazaj šel spat z ribami. Mimogrede, legendarni igralec bi letos praznoval svoj 60. rojstni dan.

Originalni ustvarjalec serije David Chase pa se je odločil Sopranove zopet obuditi in projekt The Many Saints of Newark je dvignil veliko obrvi. Gre za preddel, kjer lahko spremljamo mladega Tonyja med odraščanjem, poleg njega pa pred kamere stopijo tudi nekateri drugi liki iz serije, ki jih zdaj seveda igrajo mlajši igralci, dobili pa smo tudi vpogled v nekatere osebe, ki so bili v Sopranovih bolj bežno omenjeni.

The Many Saints of Newark je izšel nekaj dni nazaj in na žalost prvi vtisi niso dobro. Zadeva ima na IMDbju nizko oceno 6,5/10, na Rotten Tomatoes pa je občinstvo skupno podelilo oceno 58 %.

Na uradnem subredditu je pritožb nad filmom cel kup in bolj težko boste našli kakšno pozitivno mnenje. Zgodba naj bi bila povsem zmedena in film se niti ne more odločiti, katero zgodbo bi sploh rad povedal. Poleg tega mladi Tony Soprano sploh ne igra glavne vloge, ampak je bolj stranski lik in zgodba naj bi se preveč posvečala nekim zgodbam, ki v bistvu ne peljejo nikamor. Veliko ljudi se strinja, da bi tole morala biti mini serija, ki bi bolj smiselno zarisala dogodke Tonyjevega odraščanja in da je vse skupaj kot slabo zamišljena fikcija, ki je bila narejena samo v namene zaslužka. James Gandolfini je celo v enem intervjuju povedal, da se bo David Chase vrnil delati Sopranove samo takrat, ko mu bo zmanjkalo denarja.

Vse ni čisto zanič. Gledalci se strinjajo, da je Jamesov sin, Michael Gandolfini, odlično odigral vlogo mlajšega Tonyja in da se je Vera Farmiga odlično znašla v vlogi njegove matere Livie.

Vseeno pa so oboževalci po vseh teh letih pričakovali nekaj več in to upravičeno.

The Many Saints of Newark je zdaj na voljo za ogled samo preko pretočnega servisa HBO Max, ki naslednje leto prihaja tudi v Slovenijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime