Prihajajoča Call of Duty zaščita Ricochet ušla na splet in hekerji že delajo na modifikacijah

Activision je včeraj pogumno in pompozno napovedal zaostren boj proti hekerjem in goljufom, ki napadajo njihovo popularno igro Call of Duty: Warzone. Dolgo so namreč delali na novi zaščiti z imenom Ricochet, ki bo pri prihajajoči posodobitvi Pacifica na kopijo igre Warzone namestila gonilnike na “kernel” ravni, to pa naj bi poskrbelo za večjo varnost in onemogočilo cel kup goljufivih programov.

Tako naj bi zadeva delovala v teoriji, a glede na zadnja poročila skupine Anti-Cheat Police Department so datoteke nove Ricochet zaščite predčasno ušle na splet in v roke so jo že vzele razne hekerske skupine, ki nato goljufije prodajajo za mesečne naročnine.

Glede na kodo Ricocheta, nova zaščita ni nič kaj preveč posebnega in naj bi jo hekerji zlahka zaobšli, pa tudi če ne bi predčasno dobili datotek. S tem se strinjajo tudi sami hekerji, ki so na svojih forumih zapisali, da se nove zaščite ne bojijo in da tudi ne mislijo zvišati cen. Njihovi hekerski programi, ki so do sedaj omogoči goljufanje, so že zdaj delovali na “kernel” ravni, tako da Ricochet k mizi ne prinaša ničesar zares novega.

Nova zaščita naj bi kasneje prispela tudi v Call of Duty Vanguard in če so datoteke resnične, bodo Vanguardovi strežniki polni goljufov že prvi dan izida.

Po drugi strani pa je vprašljiva legitimnost novih datotek in od kje so te prišle. Sumi se, da je kakšna hekerska skupina mastno plačala enega od razvijalca, da jim je ta skrivaj dostavil Ricochet kodo. To si vsekakor lahko privoščijo, saj je takšno goljufanje ogromna industrija, vredna milijonov dolarjev. A obstaja tudi možnost, da je Activision na splet poslal lažne datoteke, ki niso tista prava zaščita in so namenjene samo temu, da hekerji vlagajo trud in čas v razstavljanje kode, ki bo ob izidu resničnega Ricocheta povsem nekoristna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime