Fallout 3 se je po 13 letih vendarle rešil zloglasnega servisa GFWL

Falllut 3 je izšel leta 2008 in je igralce takoj očaral. Bethesda je uspešno prestala izziv in legendarne igre preselila iz izometričnega pogleda v prvoosebno streljanko z RPG prvinami, vendar pa izkušnja na začetku ni bila ravno popolna.

Igralci so takrat spoznali, da Bethesdini izdelki ob izidu ponujajo res globoko igralno izkušnjo, a hkrati zadeve niso optimizirane in Fallout 3 se je rušil kot za stavo, znotraj igre pa smo našli tudi lepo mero hroščev. Kot da to ni bilo dovolj so se igralci morali ukvarjati tudi z novim servisom Games for Windows Live, ki je bil Microsoftov poskus, da Xbox 360 in PC igralce združi v en ekosistem.

Žal pa je bil servis hroščat in včasih preprosto ni deloval, za prijavo pa je zahteval cel postopek, ki je hitro postal nadležen. Microsoft sicer ni takoj obupal in je GFWL vpeljeval tudi v ostale igre, a je leta 2014 obupal in vse skupaj ugasnil. In s tem povzročil sive lase veliko razvijalcem, saj je servis resda izginil, a je ostal v kodi že izdanih iger in tam še naprej povzročal nočne more.

Razvijalcem tako ni ostalo drugega kot pa da se vrnejo v leta stare igre in GFWL izrežejo ven. To ni tako lahka naloga, a je bila po drugi strani nujna. To lekcijo je spoznal tudi razvijalec Rockstar, ki je GFWL pustil znotraj igre GTA IV in ta nenadoma ni mogla več generirati ključev za igranje, saj so strežniki servisa bili mrtvi. Rockstar je moral zato igro odstraniti iz Steama, jo popraviti in nato spet vrniti v trgovine.

Fallout 3 pa se zaradi nekega neznanega razloga nikoli ni rešil GFWL in zadeva je bila trn v peti vsakega, ki se je želel lotiti igranja na novejših operacijskih sistemih. Seveda je rešitev za zagato prišla v obliki modifikacije, a kupcu se s takšnimi zadevami ne bi bilo treba ukvarjati.

K sreči je včeraj igra dobila novo posodobitev, ki zoprni servis enkrat in za vselej odstrani iz igre. Posodobitev je prišla na navadni Fallout 3 in razširjeno različico Game of the Year Edition, tako da se lahko zdaj igranja lotite brez dodatnih korakov.

In posodobitev je prišla ravno ob pravem času, saj je igra na Steamu trenutno znižana na vsega 3 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime