Apple predstavil prenovljene slušalke AirPods

Apple je včerajšnjo predstavitev Unleashed izkoristil za predstavitev novih MacBook prenosnikov, a niso se ustavili samo tam, saj so en del namenili tudi svojim slušalkam AirPods.

Druga generacija teh brezžičnih slušalk je izšla leta 2019 in dobila tudi Pro nadgradnjo, vendar pa so osnovne slušalke dve leti ostale nespremenjene. Čas je bil za osvežitev in Apple jo je dostavil, saj bo tretja generacija prinesla kar nekaj izboljšav, ki so bile do sedaj rezervirane za Pro različice.

Novi AirPodsi so doživeli nekaj sprememb na vizualnem področju, a tista osnovna oblika z repkom je še vedno tu. Namestitev je tokrat lažja, saj bomo lahko slušalke povezali na telefon praktično samo z enim dotikom, kar bo poenostavilo sinhronizacijo z vsemi Applovimi napravami.

Slušalke so zdaj tudi dobile uradni IPX4 pečat, saj so odporne na prah in vodo. Tako jih lahko brez skrbi vzamete s sabo na daljši tek po kakšnem gozdu in če vas slučajno ujame dež, se za poškodbe ni treba bati. Vendar pa za plavanje še vedno niso primerne, tako da boste vodne akrobacije morali izvajati brez glasbene spremljave.

Tretja generacija s sabo prinaša tudi Spatial Audio, ki omogoča nekakšno verzijo okrožujočega zvoka, ta pa ne deluje samo pri gledanju filmov in serij, ampak tudi pri video sogovorcih. K temu lahko dodate še Adaptive EQ za izravnavanje zvoka, tako da bo zvočna slika vedno enakomerna in vas nikoli ne bo presenetil kakšen nenaden glasen zvok.

Sama polnilna škatlica na prvi pogled ni doživela sprememb, a po novem podpira MagSafe polnjenje. Baterija bo prenesla 6 ur neprekinjenega poslušanja glasbe, skupaj s škatlico pa lahko s sabo vzamete 30 ur glasbene zabave.

Nove AirPods slušalke so pri Američanih že na voljo za prednaročilo po ceni 179 $, končni izid pa se bo zgodil 26. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime