Four Hours at the Capitol nam bo bližje predstavil neslavni januarski napad Trumpovih podpornikov

Začetek leta 2021 ni bil divji samo zaradi še vedno pretečega koronavirusa, ampak tudi zaradi ameriških volitev. Donald Trump namreč ni dobil drugega mandata in njegovo mesto je zasedel Joe Biden, Trumpovi podporniki pa se z rezultatom nikakor niso mogli zadovoljiti in so izid volitev označili za varnega.

Trumo je svoje volivce spodbujal, naj vzamejo državo nazaj in jih celo pozval k shodu na ameriški Kapitol. To se je nato tudi zgodilo in to ravno takrat, ko je kongres razpravljal rezultate glasovanja. Številna množica se je najprej mirno zbrala pred stavbo, nato pa so izgredi postali vse bolj nemirni dokler ni situacija povsem ušla kontroli. Demonstranti so se prebili znotraj stavba, varnostniki in policija pa so znotraj stavbe začeli postavljati barikade in pričela se je evakuacija članov kongresa.

Ravno v to dogajanje nas bo postavil novi HBO-jev dokumentarec Four Hours at the Capitol, ki bo pokazal nekaj nikoli prej videnih posnetkov iz tega tragičnega dogodka, ki je na koncu zahteval 5 smrtnih žrtev. Pred mikrofone bo razni politiki in senatorji, ki so 5. in 6. januarja dejansko bili tam in prvič bodo javno spregovorili o vsem strahu, ki so ga takrat doživeli, saj so bili praktično stisnjeni v kot.

Four Hours at the Capitol izide jutri, 20. oktobra, gledali pa ga bomo lahko samo na pretočnem servisu HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime