Združevanje Ethereuma predvideno maja-junija 2022

Velika nadgradnja omrežja Ethereum (ETH) je pravkar dobila novo posodobitev v koledarju kot pomemben korak k soglasnemu algoritmu dokazov o deležu (PoS), združitvi, ki naj bi se zgodil maja ali junija prihodnje leto. 

Potrebno kodo bi bilo mogoče zaključiti do februarja, pravi upravitelj Ethereum Foundation skupnosti Tim Beiko. Združitev se nanaša na pomemben korak na poti proti Ethereum 2.0, ko se trenutni glavni Ethereum “združi” s sistemom verige svetilnikov PoS.

“Menimo, da je ~4 mesece precej velikodušen časovni okvir od izdelave kode do predogleda združitve na glavnem omrežju. Menimo, da obstaja možnost, [da se koda naredi] do februarja, zato smo se odločili, da na podlagi tega nastavimo [težavno] bombo,” je dejal Beiko.

S tem misli na težavno bombo, imenovano ledena doba, zaradi katere Ethereum ne bo mogoče rudariti in ki naj bi izšla decembra (tako imenovana nadgradnja ledenika Arrow). Nazadnje je bila odložena v avgustu med Londonsko nadgradnjo in preložena na junija 2022. 

“Naj razjasnim, če bo združitev pripravljena že pred tem, bomo to lahko storili prej,” je dejal Beiko. Obstaja pa tudi možnost, da bo bomba ponovno preložena, če razvijalci ne bodo pripravljeni. O tem bodo razpravljali v razpisu okoli februarja, je povedal Beiko. Vendar ciljajo na največ eno zamudo.

“To vzpostavlja ravnovesje med ohranjanjem elana, v najboljšem primeru ne bi dvakrat prelagali bombe in bi še vedno imeli nekaj manevrskega prostora za daljše kot običajno uvajanje in/ali velike spremembe sprostitve v omrežju,” je še pritrdil. Kljub temu so se vsi udeleženci strinjali, da je najpomembnejše varno, dobro preizkušeno združevanje.

Po besedah ​​Beika je pri načrtovanju primerov “obnove po nesreči” potrebno veliko dela, kar je precej težko oceniti. Težavna bomba temelji na trenutnem omrežnem hashratu, zato lahko, če hashrate hitro pade pred združitvijo – zaradi rudarjev, ki želijo prodati svojo opremo – lahko pospeši izid bombe in se lahko pojavi tedne prej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime