Bungie zdaj za Destiny 2 prodaja raide za dodatno ceno

Dolgo se je sumilo, da bi bila Destiny povsem drugačna igra, če je razvijalec Bungie, ki je do svoje slave prišel predvsem zaradi svoji Halo naslovov, ne bi spočel pod okriljem založnika Activisiona. Ravno on naj bi pokvaril vizijo razvijalca in v igro vpeljal nepoštene mikrotransakcije, saj Bungie sam od sebe ne bi nikoli izkoriščal svojih igralcev.

Vendar pa se je v tem letu izkazalo, da lahko Bungie izkorišča svoje stranke tudi brez založnikove pomoči. Njihova igra Destiny 2 je namreč svoje življenje začela pod samozaložništvom razvijalca in začetek je bil vzpodbuden, vendar pa je začel Bungie sčasoma dodajati nove in nove mikrotransakcije, v trudu optimizacije igre za posodabljanje pa so začeli tudi brisati staro vsebino, ki je zdaj preprosto ni več možno igrati.

Razvijalec je nedavna nazaj padel v vročo kašo z oznanilom, da bodo ob izidu naslednje razširitve Witch Queen preprosto izbrisali staro Forsaken kampanjo, ki so jo igralci dejansko plačali in čeprav je to sprožilo val ogorčenja, Bungie še ni zaključil s presenečenji.

Witch Queen razširitev bo namreč s sabo prinesla tudi Year 5 vsebino, ki bo v sebi skrivala 3 temnice oziroma “raide”. Dve od teh boste dobili ob nakupu Deluxe verzije, ki stane 80 €, vse tri pa bodo na voljo samo tistim, ki si bodo privoščili 30th Anniversary Edition, ki zase zahteva kar 100 €. Prijazni Bungie je na Redditu zapisal, da smo lahko brez skrbi, saj bomo lahko “raide” kupili tudi posamično.

V praksi to pomeni, da boste za vso vsebino morali kupiti razširitev, sezonsko prepustnico in nato še nadgradnjo na Deluxe ali pa 30th Anniversary Edition, drugače preprosto ne boste držali koraka z drugimi. Glede na to, da se v Destiny 2 vse vrti okoli nabiranja nove opreme preko “raidov”, je poteza razvijalca preprosto nagnusna.

Witch Queen razširitev izide 22. februarja 2022 in glede na jezne odzive igralcev lahko zagotovo pričakujemo spremembo cenovne politike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime