Facebook bo za projekt Metaverse razpisal 10.000 delovnih mest v EU

Facebook nadaljuje s svojim projektom, da bi postal “podjetje metaverse”, ki deluje v “utelešenem internetu”, ki združuje resnični in virtualni svet. Nedavno je predstavil načrt za uvedbo približno 10.000 novih visokokvalificiranih delovnih mest po vsej Evropski uniji v naslednjih petih letih.

»Metaverzum lahko pomaga odkleniti dostop do novih ustvarjalnih, družbenih in gospodarskih priložnosti. Evropejci ga bodo oblikovali od samega začetka”, sta v skupni izjavi dejala Nick Clegg, podpredsednik Facebooka za globalne zadeve in Javier Oliván, podpredsednik oddelka za osrednje izdelke. “Ta naložba je zaupnica v moč evropske tehnološke industrije in potencial evropskih tehnoloških talentov”, sta še dodala.

To predstavlja naslednji korak dogodku prejšnjega meseca, v katerem je družba napovedala dvoletno naložbo v višini 50 milijonov USD v globalne raziskovalne in programske partnerje za podporo “odgovornemu razvoju” metaverzuma.

Družba ni razkrila, katera od 27 držav članic unije bo gostila nove zaposlene pri Facebooku, vendar je imenovala več držav, ki naj bi pokazale prednosti, zaradi katerih je Evropa “odlično mesto za vlaganje tehnoloških podjetij”.

Evropska podjetja so “na vrhu več področij”, so dejali, pa naj bo to “nemška biotehnologija, ki pomaga pri razvoju prvega cepiva MRNA, ali koalicija evropskih neobank, ki vodijo prihodnost financ”. Poleg tega ima Španija trenutno “rekordno raven naložb v zagonska podjetja, ki rešujejo vse, od spletne dostave živil do nevroelektronike, medtem ko je Švedska na poti, da do leta 2023 postane prva brezgotovinska družba na svetu”, navaja platforma.

Facebook ohranja raznoliko prisotnost na evropskih trgih dela in trenutno zaposluje več kot 600 zaposlenih za svoje pisarne v Belgiji, na Češkem, Danskem, v Franciji, Nemčiji, na Irskem, v Italiji, na Nizozemskem, Norveškem, Poljskem, v Španiji, na Švedskem, Švici in Veliki Britaniji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime