God of War januarja 2022 prihaja na PC

Sony je včeraj na nič hudega sluteče igralce spustil pravo bombo, saj je nenadoma tudi uradno napovedal predelavo svoje igre God of War, ki jo je leta 2018 spočel razvijalec Santa Monica, za PC.

Založnik je sicer v preteklosti na računalnike že pripeljal nekaj svojih ekskluziv, saj zdaj na Steamu lahko igramo zadeve kot so Death Stranding, Horizon Zero Dawn in Days Gone, vendar pa je God of War vseeno nekaj posebnega, saj je tole franšiza, ki je bila od vedno zavezana konzolam PlayStation. Predelava te igre, ki smo ji tudi mi podelili najvišjo oceno, je jasna napoved, da je Sony začel gledati na PC trg povsem resno in da napoved predelave serije Uncharted ni bila naključje.

Predelava s sabo prinaša kup izboljšav. Med drugim nas čaka nadgrajena grafična podoba s podporo za 4K ločljivosti in tudi za ultra široke zaslone. K temu lahko dodate odklenjene sličice na sekundo in boljše sence, dodana pa bo tudi podpora za Nvidino tehnologijo DLSS.

Vse se ne bo vrtelo samo okoli tehničnih nadgradenj, saj bomo dobili tudi nekaj bonusne digitalne vsebine. Žal to ne pomeni novih misij, bomo pa lahko Kratosa in Atreusa preoblekli v nove oklepe, kar bo zagotovo navdušilo tiste največje oboževalce te igre, ki potrpežljivo čakajo na kakršnokoli novo vsebino.

Še najboljše pri vsemu temu je dejstvo, da predelava izide čez pičle tri mesece. God of War bomo lahko na PC-ju pognali od 14. januarja 2022 dalje, igra pa je na Steamu že na voljo za prednaročilo po ceni 49,99 €.

Sony je skladno z najavo na svojem blogu ponosno najavil, da se je igra do sedaj prodala v 19,5 milijona izvodih, PC pa bo tej številki zagotovo dodal še nekaj milijonov. God of War je sicer danes star 3 leta, a je še vedno hudo popularen in si je na nedavnem IGN-ovem tekmovanju celo priboril naslov najboljše igre vseh časov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime