The Witcher 3 predelava in Cyberpunk 2077 nadgradnja tudi uradno prestavljeni v 2022

Kaj točno se dogaja znotraj pisarn razvijalca CD Projekt RED ni znano, a več kot očitno je studio v velikih težavah iz katerih enostavno ne najde izhoda.

Razvijalec se vse od izida dolgo opevanega Cyberpunka 2077 bori z negativnimi kritikami, saj je bila igra na konzolah praktično neigralna, kasneje pa so v javnost prišle tudi novice o slabih delovnih pogojih, ki so zahtevali titansko število nadur v zameno za dokaj nizko plačo.

CDPR si je želel sloves popraviti vsaj tako, da bi z najavo predelave igre The Witcher 3 igralce spomnil na njihovo najbolj slavno delo, zaradi katerega so dolgo veljali za najbolj spoštovane razvijalce igričarske industrije. Prva napoved predelave se je zgodila septembra lani in sprva se je zdelo, da bo to relativno manjša nadgradnja. Poskrbljeno naj bi bilo za vpeljavo ray tracing osvetljevanja ter za hitrejše nalaganje stopenj, vse to pa bi prišlo izjemno prav igralcem na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X.

Razvoj je bil zaupan zunanjemu studiu Saber Interactive, ki je poskrbel tudi za predelavo na Nintendo Switch in zdelo se je, da je vse nared za izid proti koncu 2021. CD Projekt RED je tudi potrdil, da bomo novo verzijo igre zagotovo še igrali letos in izid v decembru bi bil idealen, saj takrat izide 2. sezona Netflixove serije in izvodi igre bi kar leteli iz polic.

Vendar pa žal od tega ne bo nič, saj je CD Projekt RED na Twitterju zapisal, da razvojna ekipa potrebuje več časa. Novi datum izida ni natančno opredeljen, a igro lahko pričakujemo enkrat v sredini naslednjega leta.

Še bolj je smešen zamik nadgradnje igre Cyberpunk 2077, ki bi morala že zdavnaj iziti za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X. Tudi ta očitno še ni pripravljena za izdajo in tudi ta je bila zamaknjena v prvo četrtino naslednjega leta. Lastniki konzol trenutne generacije boste tako na svoj izdelek čakali vsaj leto in pol od originalnega izida. Mimogrede, se spomnite, ko je razvijalec napovedoval, da bo imel Cyberpunk 2077 večigralsko komponento, ki bo konkurirala GTA 5?

Glede na vsa dogajanja okoli razvijalca bom tu podal eno Nostrodamovsko napoved. Obe nadgradnji naj bi bile za obstoječe lastnike iger brezplačnim, a stavim, da to ob izidu ne bo držalo in bo za nadgradnjo treba odpreti denarnice, razvijalec pa bo ponudil nek šibek izgovor tipa “razvoj je stal več kot smo predvidevali, a ta cena je poštena glede na količino vsebine, ki jo dobite”. Bom imel prav? Se vidimo čez slabega pol leta!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime