BlizzCon je bil odpovedan

Vse od začetka koronavirus krize je bil sejem BlizzCon večkrat odpovedan kot pa dejansko realiziran. Razvijalec Blizzard je te dogodke prirejal vsako leto ob istem času, a nato so se težave začele vrstiti ena za drugo. Najprej se je zapletel v kontroverzijo glede Hearthstone igralca, ki je podpiral samostojnost Hong Konga in na Blizzard so začele hitro leteti obtožbe cenzure igralcev.

A Blizzard se je v veliko hujših težavah našel letos, ko so v javnost prišle informacije glede izkoriščevalskih delovnih pogojev in množičnega seksualnega nadlegovanja znotraj pisarn. Zaradi vsega tega je država Kalifornije proti razvijalcu vložila tožbo in ta se še vedno vleče po sodiščih, Blizzard pa je trenutno na tako slabem glasu, kot ni bil še nikoli v zgodovini.

BlizzCon je bil zaradi koronavirusa odpovedan lani in smo ga nato dobili v februarju 2021 v povsem digitalni obliki, pod imenom BlizzConline. Blizzard je nato nameraval letos pozimi spočeti pravi fizični BlizzCon dogodek, a zaradi še vedno neugodnih pogojev je bil tudi ta odpovedan in februarja 2022 naj bi v zameno zopet dobili BlizzConline dogodek.

Zdaj je bil odpovedan tudi ta, saj je razvijalec najavil, da bo raje energijo preusmeril v podporo svojih razvojnih timov. Ta čas bodo izkoristili tudi za razmislek o preoblikovanju sejma, ki naj bi bil v prihodnosti drugačen kot pa smo ga bili do sedaj vajeni.

Preklic dogodka niti ni tako presenetljiv, saj Blizzard trenutno res ni v položaju, kjer bi lahko javno stopil na oder in vodilni verjetno čakajo, da se prah okoli njih vsaj malce poleže.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime