Dune: Part Two dobil zeleno luč

Praktično vsi kritiki se strinjajo, da je Dune, pri nas znan kot Peščeni planet, presneto dober in vizualno spektakularen film. A vse te visoke ocene so s sabo nosile ogromen opomnik, da je ta film vreden gledanja samo v primeru, da bomo dobili tudi nadaljevanje, saj prvi del v bistvu samo pripravi oder za končni razplet štorije.

Vendar pa drugi del od začetka ni bil potrjen. Warner Brothers je Dune smatral za rizik, saj je zgodba, ki jo je davno nazaj zapisal Frank Herbert, resda epska, a za navadnega gledalca težko razumljiva in tako film ni ravno namenjen vsakemu. Režiser Denis Villeneuve je v prvi del tudi stlačil ogromno dogodkov in film tako razpotegnil na dobri dve uri in pol, kar je časovna zaveza, ki je ni pripravljen z ritjo v stolu preživeti ravno vsak gledalec.

A očitno se je tveganje izplačalo. Dune je ob izidu požel visoke ocene kritikov, a še bolj pomembno je to, da se je v kinih dobro odrezal. V prvem vikendu predvajanja je v blagajne nabral 40 milijonov dolarjev, kar je za te čase, ko še vedno veljajo strogi ukrepi glede obiska kina, več kot dober izkupiček. K popularnosti je veliko prispeval tudi istočasen izid na pretočnem servisu HBO Max, tako da so nekateri zadevo gledali tudi iz domačega kavča.

Warner Bros. in produkcijska hiša Legendary sta se zdaj končno opogumila in tudi uradno odobrila nadaljevanje Dune: Part Two. Najava nadaljevanja je prišla preko Twitterja in pod drugi del se bo zopet podpisal Denis Villeneuve. Vendar pa zadeve ni za pričakovati tako kmalu, saj bomo Dune: Part Two gledali šele 20. oktobra 2023, tako da si boste do takrat lahko vsaj še enkrat ogledali izvirnik in morda zraven še prebrali knjigo. Part Two naj bi bil, za razliko od prvega dela, moč gledati samo v kinu, a kdo ve, kakšna varianta koronavirusa zna do takrat zopet pohabiti svet in gledanje kino uspešnic spet preseliti na pretočne servise.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime