Tista kontroverzna gaming krema ne obstaja več

Morda se spomnite, da smo nekaj časa nazaj pisali o kontroverzni kremi RFLCT? Ta čudežen izdelek, ki ga izdatno podpirala znana streamerka Rachell “Valkyrae” Hofstetter, naj bi ubogim igralcem, ki preživijo preveč časa pred zasloni, pomagal do mlajše in bolj zdrave kože. Težava je celotna prodajna točka teh izdelkov, ki so želeli pozdraviti problem, ki v bistvu ne obstaja.

krema

RFLCT naj bi ščitil kožo in ustnice pred škodljivo modro svetlobo, ki jo te dni res oddajo vsi zasloni. A znanstveno je bilo dokazano, da ta svetloba kvarno deluje na oči in nam posledično oteži spanje, medtem ko je njen vpliv na kožo zanemarljiv. RFLCT je tako v bistvu prodajal bedarije, ki nimajo veze z realnostjo, a to jih ni preprečilo, da ne bi za cel set izdelkov zaračunali 100 $.

RFLCT je tako hitro postal tarča posmehov in kritik, hkrati pa jih je nekaj slišala tudi Valkyrae in njeni sledilci so se počutili izdani. Valkyrae je namreč pri promociji razlagala, kako je ponosna na svoj izdelek in kako je plodno sodelovala pri raziskavah. Po vseh kritikah je nato izdala klasični opravičevalen video, ki pa je poskušal krivdo zvaliti na njene prijatelje, saj jo ti niso opozorili na nategunski izdelek. Ta video je bil slabo sprejet, zato ga je kasneje izbrisala, a še vedno si ga lahko ogledate zgoraj.

Spletna stran z izdelki je tako izginila, izbrisan pa je bil tudi Twitter račun, Valkyrae pa se je začela pretvarjati, da se vse skupaj sploh nikoli ni zgodilo. Na splet so tudi ušli nekateri njeni Discord pogovori, kjer je lepo razkrito, kako je bila pri celi zadevi naivna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime