Overwatch 2 in Diablo 4 zopet prestavljena, pa čeprav sploh nismo imeli datuma izida

Težav pri Blizzardu še niti blizu ni konec in res se počasi pojavlja vprašanje, do kdaj bo založnik Activision sploh še želel pri življenju ohraniti to znamko, ki na tako slabem glasu ni bila še nikoli v zgodovini. V zadnjih dveh letih je podjetje zapustilo kup vodilnih ljudi, podjetje se bori proti obtožbam glede spolnega nadlegovanja, novi projekti pa so bodisi prestavljeni ali pa izidejo v nedokončanem stanju.

Blizzard je včeraj pripravil novo poročilo in v njem najavil, da sta igri Overwatch 2 in Diablo 4 prestavljeni na neznani datum. Kar je presenetljivo, saj nobena od teh dveh iger ni imela niti okvirnega leta izida, kaj šele kaj bolj konkretnega. A glede na besede v finančnem poročilu, je Blizzard originalno začrtal izid obeh iger enkrat v 2022, a zdaj to ni več mogoče.

Razvijalca so namreč zaradi obtožb glede seksualnega nadlegovanja zadele večje kadrovske spremembe na vodilnih položajih. Aprila letos je položaj režiserja igre Overwatch zapustil veteran Jeff Kaplan, septembra pa je odšel tudi izvršni producent Chacko Sonny. Diablo 4 je po drugi strani avgusta izgubil režiserja Luisa Barrigo, ki je bil v bistvu odpuščen zaradi obtožb glede seksualnega nadlegovanja in ga je oktobra nadomestil Joe Shely.

Sprememb tu še ni konec, saj se je zamenjalo samo vodstvo Blizzarda. Avgusta je na vrhu odstopil J Allen Brack, nadomestila pa sta ga Mike Ybarra in Jen Oneal. Slednja je postala prva ženska na čelu Blizzarda, a je včeraj, po samo treh mesecih na Blizzardovi strani zapisala slovo od razvijalca. Njeno slovo je sicer polno upanja za prihodnost, a vseeno je poteza resnično bizarna, saj se redko kdo prostovoljno poslovi od takšnega položaja.

Vse te kadrovske spremembe so vplivale tudi na razvoj iger in to je tudi razlog prestavitev obeh zgoraj omenjenih naslovov. Kdaj bosta zdaj ti izšli ni znano, a skoraj zagotovo ju pred 2023 ni za pričakovati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime