Prenosni računalnik Steam Deck zamaknil izid za 2 meseca

Valve je pri predstavitvi svoje ročnega PC-ja Steam Decka pogumno napovedal izid v decembru 2021 in zagotovo si je veliko igralcev zagotovilo prednaročila in so si tako nameravali popestriti božično praznovanje. A razvijalec se je očitno uštel in verjetno ni pričakoval, da se bo kriza z računalniškimi čipi zavlekla tudi v 2022.

Razvijalec je tako včeraj na svoje uradnem blogu zapisal žalostno vest, da Steam Decka letos v rokah še ne bomo držali. Krivec je seveda pomanjkanje čipov, ki še vedno pestijo prav vse industrije in računalniška panoga pri tem ni izjema. Valve se je sicer trudil, da bi nekako zaobšel vse težave z dobavo, a to mu na koncu ni uspelo, zato je primoran zamakniti izid izdelka.

Prednaročniki, in s tem mislimo tiste najbolj zgodnje, bodo svoje Steam Decke začeli prejemati nekje februarja 2022. Vsi ostali prednaročniki bodo obdržali svoje mesto v vrsti rezervacij, le da bodo zdaj tudi njihovi izidi ustrezno zamaknjeni. Trenutno lahko Steam Deck še vedno prednaročite, a zdaj boste svoje izvode prejeli nekje v drugi polovici naslednjega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime