YouTube pri posnetkih ne bo več kazal števila nevšečkov

Google se je včeraj odločil za pogumno potezo in napovedal veliko spremembo, ki se tiče njihove popularne platforme YouTube. Od danes naprej bodo namreč začeli postopoma onemogočiti vpogled v število nevšečkov vseh posnetkov, ki obstajajo v njihovi mreži.

Poteza je bolj podrobno zapisana na njihovi uradni strani, v praksi pa to pomeni, da pod videoposnetki ne bomo več videli število nevšečkov. Dostop do tega podatka bo imel samo ustvarjalec, ki si bo razmerje lahko ogledal v YouTube Studiu. Gumb za palce navzdol namreč ne bo izginil in tako boste lahko še vedno ustvarjalcu sporočili, da vam njihova vsebina ni všeč, le da tega ne boste mogli več izpostavljati javno.

Google se je za to potezo odločil na podlagi ekperimenta, ki ga ga je izvedel na začetku tega leta. Takrat je onemogočil javno prikazovanje nevšečkov in rezultati so pokazali, da uporabniki takšnih posnetkov ne napadajo z masovnimi nevšečki, kar bi lahko označili kot za neko vrsto spletnega nadlegovanja. Takšnih napadov so bili deležni predvsem manjši in novi YouTube kanali, ki poskušajo pridobiti nekaj občinstva. Spletni nadlegovalci so nevšečkanje pri nekaterih posnetkih spremenili tudi v igro in nabrati čim večje število palcev navzdol. Pri tem je izpostavitve vreden predvsem posnetek YouTube Rewind iz leta 2018, ki danes drži rekordnih 19 milijonov nevšečkov in je bil tudi nekakšen napovednik za dokončni propad Rewinda.

Onemogočanje javnega prikazovanja YouTube nevšečkov se bo začelo danes, mi pa že objokujemo usodo slavnega Futurama posnetka nevtralnosti, ki že dolga leta drži identično razmerje všečkov in nevšečkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime