Tako Sony kot tudi Microsoft razmišljata o nadaljnjem sodelovanju z Activision Blizzardom

Založnik Activision Blizzard je zaradi nedavnega obsežnega poročila glede izkoriščevalskih odnosov znotraj njihovih pisarn še vedno v vročih vodah in njihov oddelek za odnose z javnostjo te dni dela s polno paro. A vseh požarov ne morejo pogasiti in zaradi nelaskavega poročila sta o nadaljnjem sodelovanju globoko začela razmišljati tudi Microsoft in Sony, ki si lastita platformi Xbox in PlayStation.

Prvi je glas dvignil Sony in Jim Ryan, šef PlayStation veje, ki je zaposlenim poslal e-poštno sporočilo in v njem zapisal zaskrbljenost nad situacijo v Activision Blizzardu. Jim naj bi takoj po poročilu Wall Street Journala poslal založniku sporočilo in zanimalo jih je, na kakšen način se namerava Activision odzvati. Ta je poročilo označil za netočno, člani odbora pa so še zapisali, da trdno stojijo za direktorjem Bobbyjem Kotickom, ki je bil v poročilu glavni del obravnave. Jim Ryan je v svojem e-poštnem pismu zaposlenim zapisal, da po njihovem izjave Activision Blizzarda niso pravilno naslovile trenutno situacijo.

Oglasil se je tudi Microsoft in šef Xbox veje Phil Spencer. Ta je svojim zaposlenim prav tako poslal zasebno e-poštno sporočilo, to pa je prav tako ušlo v javnost. Microsoft je nato svoje besede potrdil v izjavi za IGN, v pismu pa je bilo zapisano, da je Microsoft pošteno zaskrbljen nad dogodki in da trenutno razmišljajo o nadaljnjem sodelovanju z založnikom – tako na PC-ju kot tudi na Xboxu.

Na IGNu se je nato oglasil tudi Activision in v izjavi povedal, da cenijo mnenja partnerjev in da so v zadnjih tednih vpeljali cel kup sprememb, ki bo njihovo delovno kulturo povsem spremenil in jo naredil varno za vse delavce.

Več kot očitno pa sami zaposleni ne verjamejo besedam vodilnih. V torek je pisarne protestno zapustilo okoli 150 delavcev, na spletu pa je bila tudi objavljena peticija, ki jo je podpisalo že več kot 1.300 zaposlenih, vsi pa zahtevajo odstop Bobbyja Koticka.

Delnice v vrednosti padajo, a očitno ne dovolj, da bi si direktor zaslužil odpustitev. Odbor verjetno z odločitvijo odlaša, saj ima Bobby prav posebno klavzulo, zaradi katere bi mu ob odstranitvi morali izplačati več kot 260 milijonov dolarjev odpravnine, a po drugi strani zna biti na koncu to še edina možna rešitev cele situacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime