Call of Duty goljufivci lahko zdaj dobijo kazen, ki jim prepreči igranje preteklih in bodočih COD iger

Activision se še vedno trudno bori proti napadu hekerjev in goljufov, ki vsak dan pridno napadajo strežnike njihovih popularnih Call of Duty naslovov. Najbolj je pri tem izpostavljen popularni Warzone, ki je brezplačen in tako nase privleče vse sorte igralcev, a izjema niso tudi plačljivi naslovi kot je denimo najnovejši Vanguard.

Založnik je v namene boljše zaščitenosti že najavil povsem novo zaščito Ricochet, ki bo na PC-je igralcev naložila gonilnik, ki bo deloval na “kernel” ravni in to mu bo dalo veliko večji nadzor nad vsemi programi, ki lahko vplivajo na trenutno zagnano igro. Ta poteza je med igralci sprožila razlog za skrb, saj takšni posegi navadno niso zaželeni in Activision danes vsekakor ni vreden zaupanja, a očitno je to cena igranja brez goljufov.

Ricochet zaščita bo prispela naslednji mesec, a najprej samo v igro Warzone, to pa se bo zgodilo skladno z vsebinsko posodobitvijo Pacific, zaščita pa bo kasneje prišla tudi v Vanguard.

Da Activision misli resno je razjasnil tudi nov blog prispevek, ki je bolj podrobno razložil posledice, ki jih bodo utrpeli vsi kršitelji pravil. Ti zdaj ne bodo samo za vedno odstranjeni iz igre, v kateri so goljufali, ampak bodo dobili prepoved igranja vseh Call of Duty iger, ki jih že imajo na računu in vseh tistih, ki sploh še niso izšle. To je vsekakor pogumna poteza in zanimivo bo videti, kako se bo na njo odzvala vsa igričarska skupnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Brez čiterjev bi hvala bogu vsi bili enakovredni in bi igra potekala v duhu fer igranja če si dober si dober če si slab si pač slab. Ni pa prav da si dober in izgubiš proti slabemu ki pa je čiter.
    Upam da hmalu rešijo zadevo!
    By Mr eggy

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime