Battlefield 2042 je trenutno 9. najslabše ocenjena igra na Steamu

Bo leto 2021 naznanilo večjo spremembo na področju prihodnosti večigralskih streljačin? Vsekakor se tako zdi, saj sta tej panogi dolgo vladali franšizi Call of Duty in Battlefield, a zdaj se zdi, da bosta ti dve seriji počasi utonili v pozabo.

Najprej je igralce razočaral nekam mlačni Call of Duty: Vanguard, ki je v bistvu samo pogreval staro juho in ni dostavil ničesar res novega. Nekaj dni nazaj pa je izšel še Battlefield 2042, ki je bil za razliko od svojega prej omenjenega konkurenta v razvoju veliko dlje, a je kljub temu dostavil dokaj slabo izkušnjo.

Igralci so se že prvega beta testa začeli pritoževati nad nekam prevelikimi mapami, ki so preobsežne tudi za polne strežnike. Zdaj, ob izidu, izgovorov na beta stanje ni več in kritike so začele deževati od vsepovsod. Razvijalec DICE je namreč iz igre umaknil stvari kot so vgrajeni iskalec strežnikov in namensko pogovarjanje po mikrofonu, med spopadi pa si denimo sploh ne morete ogledati trenutne lestvice in razporeda razmerja K/D.

Igralci poročajo tudi o zanič optimizaciji in celi poplavi hroščev. Igralni liki se zatikajo v objekte, oživitve soigralcev včasih preprosto ne delujejo in znotraj igre se nahaja hrošče, ki pri nekaterih orožjih naključno raztrosi izstreljene projektile v naključno smer. Na konzolah je situacija še slabša – še posebej je veliko težav čutiti na konzoli Xbox Series X, kjer je igra resetirala konzolo, tam pa najdemo tudi ogromno naključnega zatikanja in padca sličic na sekundo.

A morda največji greh je nedelovanje strežnikov. Ti pritiska enostavno ne zdržijo in se rušijo kot za stavo, tako da je nekaterim preprosto odneslo pokrov, saj so za igro odšteli 60 €, zadeve pa nato sploh ne morejo igrati.

Jezo igralcev zdaj lahko čutimo na Steamu, saj tam Battlefield 2042 dobiva masiven naval negativnih kritik. Igra tam trenutno drži oceno “Mostly Negative”, saj je od 43k ocene samo 10k pozitivnih, ostale ocene pa so obarvane v rdeče.

To je igro uvrstilo na neslavno lestvico najslabše ocenjenih iger na Steamu, tam pa drži 9. mesto, a prvaka eFootballa 2022 ne bo premagala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Tale dice je isto pokvaril sw battlefront 2. Isto je imel na začetku, ko je igra prišla je imelapodobne težave in je pomojem krivda samo malomarnost Dice-a

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime