Emulator za PS3 nam zdaj omogoča skoraj popolno izkušnjo igranja The Last of Us na PC-ju

Res je, da danes vsi iščejo redke izvode kopij konzol PlayStation 5 in da je Sony začel dejansko za PC predelovati nekatere svoje najbolj slavne naslove. A vseh seveda ne bo predelal, na kar nakazuje tudi najava predelav Uncharted 4 in dodatka Lost Legacy, ki bosta prispeli na PC, a o prejšnjih delih ni ne duha, ne sluha.

Kako naj torej čistokrvni računalničar izkusi te legendarne igre? Enostavno, s pomočjo emulatorja! Na tem področju znatne premike že dolgo kaže projekt RPCS3, ki želi na PC-ju omogočiti igranje celotne knjižnice konzole PlayStation 3. Zadeva je na začetku komajda zagnala kakšno igro, zdaj pa je napredovala že do stopnje, da lahko preigramo od začetka do konca marsikakšno ekskluzivo in ob tem bomo naleteli na bolj malo problemov.

RPCS3 je pred kratkim dobil novo posodobitev, ki je odpravila nekatere največje hrošče pri igrah The Last of Us in Uncharted. Problem se je pojavil pri poustvarjanju senc in osvetlitve, saj te funkcije preprosto niso delovale pravilno. Čuden hrošč se je pojavil tudi pri merjenju, saj smo namesto merka dobili neko rakasto tvorbo, ki spominja na znak umirajoče grafične kartice.

Te težave so bile zdaj odpravljene, popravki pa so izboljšave prinesli tudi v franšizo iger Ratchet and Clank.

Seveda se je treba zavedati, da izkušnje še vedno niso popolne. Za začetek boste potrebovali kar zmogljive PC-je – še posebej, če boste želeli poganjati težkokategornike tipa The Last of Us. Slednja igra ima poleg tega še vedno nekaj težav s sličicami na sekundo, ki lahko včasih padejo tudi pod številko 30. A če znate takšne zadeve spregledati, potem le oddrsajte na uradno stran projekta, kjer lahko najdete povezavo za prenos in navodila za uspešno emulacijo iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime