Trgovina GOG izgublja denar, zato bo njena prihodnost malce drugačna

Trgovina GOG je svoje življenje začela davnega leta 2008 in njen lastnik CD Projekt RED je imel na začetku dokaj preprosto idejo: ponuditi svetu starejše igre, ki jih ne najdemo drugje in to povsem brez zoprne DRM zaščite. Njihova vizija je bila na začetku uspešna in je postajala čedalje širša in sčasoma ni več zajemala samo starih iger, ampak tudi najnovejše naslove.

Tako je GOG začel počasi tekmovati s trgovinama Steam in Epic Games in čeprav to s sabo prinaša večje potencialne dobičke in širšo igralno publiko, se visoko v zrak dvignejo tudi stroški. GOG se je vmes zapletel tudi v nekaj odmevnih težav, ki so škodile njegovemu ugledu. Enkrat se je denimo vdal pritisku Kitajske in odstranil kontroverzen naslov Devotion, drugič pa so v težave zašli bolj nedavno, ko so začeli prodajati igro HITMAN, ta pa je v sebi še vedno vsebovala DRM zaščito.

Vse to je na koncu privedlo do tega, da je trgovina začela izgubljati denar in to je potrdil tudi sam CD Projekt RED v svojem nedavnem finančnem poročilu. Podjetje je v zadnjem letu zabeležilo 38 % rast dobička, a sam GOG je utrpel izgubo v višini dobrih 2 milijonov dolarjev.

Založnik je tako napovedal spremembe pri obratovanju trgovine, ki se bo osredotočila na omejeno število ročnih izbranih iger, ki ne bodo vsebovale DRM zaščite. Kaj točno to pomeni še ni znano, a verjetno v prihodnosti GOG ne bo ponujal ravno najnovejših uspešnic in se vrača na stara pota, ki so se izkazala za uspešna, pa čeprav mogoče niso tako dobičkonosna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime