Matrica: Obuditev z novim napovednikom zbuja občutek deja vuja

Vstopili smo v december in to pomeni, da bomo še ta mesec gledali ponovno vstajenje franšize Matrica. Nov del, podnaslovljen Obuditev, je bil sprva napovedan mesece nazaj in založnik Warner Bros. nas z nedavno izdanim napovednikom poskuša spomniti na vse lepe čase priljubljene franšize in nas tako prepričati na ponoven obisk kina.

Napovednik, pomenljivo imenovan Déjà Vu, v sebi vsebuje veliko obujanja spominov. Skozi video nas nagovarja glas Trinity, ta pa nas je že v prvem filmu opozorila, da občutek deja vuja ni tako nedolžen kot se morda zdi na prvi pogled. Z deja vujem je seznanjen vsak živeči in gre za tisti občutek, da smo pravkar videno situacijo že enkrat prej doživeli, v resnici pa je to hrošč v Matrici in nam da vedeti, da se ne nahajamo res v resničnosti ampak da še vedno sanjamo sanje, ki nam jih servirajo stroji.

Bradati Neo v napovedniku zopet sreča črno mačko, na ekran pa se zriše tudi nekaj drugih junakov, ki se jih spomnimo iz originalne trilogije. Končno smo spet zagledali tudi Morpheusa, ki ga v novem delu baje ne bomo gledali, saj je ta lik umrl v MMO igri The Matrix Online, lepo pa je videti tudi igralca Huga Weawinga, ki je v filmih upodobil ikoničnega Agenta Smitha.

Matrica: Obuditev prihaja v kina 22. decembra, na isti dan pa jo bo možno gledati tudi na pretočnem servisu HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime