Originalni Titanfall je bil za vedno umaknjen iz prodaje

Na spletu boste težko našli bolj zagreto skupnost kot pa tisto, ki stoji za dvojcem Titanfall iger. Original je leta 2014 splavil razvijalec Respawn Entertainment in igra je takrat izstopala zaradi svojega relativno zabavnega večigralstva in manjkajočega enoigralskega dela. To pomanjkljivost je razvijalec nato leta 2016 popravil z naslednikom Titanfall 2, ki je še danes popularen zaradi svoje zabavne enoigralske kampanje.

Razvijalec je vse nabrane izkušnje uporabil za ustvarjanje battle royale streljačine Apex Legends, ki se štorijalno dogaja v Titanfall vesolju, gre pa za striktno večigralsko avanturo. Čeprav je Apex hudo popularen, nekateri igralci še vedno zahtevajo uradni tretji Titanfall, tega pa nekako ni v kartah. Respawn je septembra zanikal govorice o razvoju tretjega dela in to je nekatere igralce hudo razburilo.

Nekateri so jezo začeli znašati na strežniki in so tako praktično onemogočili igranje obeh iger. DDoS napadom je bil še posebej podvržen prvi Titanfall, ki je že dolgo praktično neigralen, razvijalec pa je zadevo še vedno prodajal. Respawn je sprva sicer obljubil, da bodo strežniki popravljeni, a od tega ni bilo nič. Danes je tako prišel še zadnji žebelj v krsti, saj je Respawn preko Twitterja najavil, da je bil originalen Titanfall umaknjen iz prodaje. Strežniki bodo sicer še vedno živeli, a ti ne bodo preveč oblegani, saj original danes igra komaj peščica igralcev.

Titanfall 2 po drugi strani ostaja med živimi, a tudi na njegovih strežnikih lahko najdete celo poplavo hroščev. Respawn je svojo novico o smrti poskušal ublažiti z besedami, da je Titanfall za njih sam temelj razvojne ekipe in da bo tudi narekoval njihovo prihodnost, a s tem je verjetno mišljena samo vsebina za popularni Apex Legends.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime