Ta vikend lahko gledate finale Farming Simulator svetovnega prvenstva

Čedalje več ljudi po svetu se je začelo zavedati tistega, kar smo Slovenci vedeli že od začetka: Farming Simulator je presneto dobra igra. Nedolgo nazaj nas je razveselila inačica 22 in ta je še danes na Steamu med desetimi najbolj prodanimi igrami (fizične kopije na voljo na EIGRE.si) in ima celo večjo igralno skupnost kot Battlefield 2042.

Edini, ki imajo to igro še bolj radi od nas, so Nemci, od koder tudi izhaja razvijalec GIANTS Software. Ta je leta 2018 zasnoval čisto pravo e-športno ligo FSL in ta je presneto zanimiva za gledanje, kar si lahko ogledate tudi v zgornjem posnetku.

Igra se v načinu 3v3, ekipa pa na začetku izbirajo opremo, ki se jo bo lahko uporabilo med tekmovanjem. Glavni namen igre je hitro baliranje sena, ki ga je treba dostaviti v skedenj in runda je najbolj kaotična takoj na začetku, saj tisti, ki prvi dostavi seno v hlev, pobere dvojne točke in tako svoji ekipi hitro pribori ogromno prednosti, ekstra točke pa se dodelijo tudi tistemu, ki zadevo dostavi preko vrat na vrhu skednja.

Tu so še drugi triki, kot je dnimo uporaba mostov. Vsaka ekipa igra na identični mapi in za prečkanje struge morajo zapeljati skozi most, v trenutku vožnje skozi njega pa se na nasprotnikovi strani isti most dvigne. Tako lahko eno ekipo za nekaj sekund zaklenejo od dostave in ne ostane jim drugega kot pa čakanje, včasih pa se nahajajo ravno sredi vožnje čez most in ostanejo v hudo nerodnem položaju.

Farming Simulator bo tudi letos gostil svetovno prvenstvo in to je v bistvu tik pred finalom, ki se ga bodo štiri ekipe udeležile že to nedeljo, ob 10.00 zjutraj.

Prenos v živo lahko spremljate preko YouTuba ali Twitcha.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime