Oglejte si ta nori rekord v hitrostnem preigravanju igre Guitar Hero

Originalni Guitar Hero je izšel leta 2005 in skoraj takoj eksplodiral v popularnosti. Ponudil je namreč nekaj povsem novega, saj so igralci lahko v roke vzeli repliko resnične kitare in med brunkanjem po gumbih dobili občutek, da igrajo resnično kitaro med virtualno publiko. Dodajte k izkušnji še nekaj znanih licenčnih skladb in dobite fenomen, ki je postal tako popularen, da je v seriji South Park dobil svojo namensko epizodo Guitar Queer-O.

Franšiza danes ni več tako popularna, a še vedno jo ima rada “speedrunner” skupnost, ki na teh plastičnih napravicah kaže impresivne podvige. Ti norci ne igrajo na tak način kot pa navadni igralci, ampak hitrost in samo težavnost dvignejo na nevideno raven in pritiskanje gumbov imajo tako iztrenirano, da jim sploh ni treba več gledati na zaslon.

Eden takšnih igralcev je Twitch zabavljač CarnyJared, ki mu je pred kratkim uspelo podreti nov rekord. Za izziv si je vzel preigravanje pesmi Through The Fire And Flames, ki je na splošno znana za eno najtežjih skladb Guitar Hera, hitrost pa je navil na kar 275 %. Rezultat je igranje, kjer se zdi, da samo naključno pritiska po tipkah, a resnica je seveda povsem drugačna, saj se ne sme zmotiti niti ob enem pritisku.

Video je vsekakor impresiven, a nas bolj zanima, kaj se dogaja s samo franšizo. Na žalost nič kaj preveč dobrega, saj smo zadnji del dobili leta 2015, od takrat pa serija počiva. Pravice si lasti Activision in ta ima trenutno goro drugih težav, originalnega razvijalca Harmonix pa je nedavno kupil Epic Games in bo očitno delal na novi Fortnite vsebini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime