Režiser Ridley Scott je vsak dan bolj podoben starcu, ki kriči na oblake

Ime Ridley Scott bo pri vsakem pravem filmofilu vzbudilo občutek spoštovanja, saj si bo ta pred oči hitro priklical nekatere filmske mojstrovine, ki jih je med svojo dolgoletno kariero ustvaril Scott. Osmi potnik, Gladiator, Sestreljeni črni jastreb, Nebeško kraljestvo in Marsovec so resnične mojstrovine in Scott, ki danes šteje že 83 let, se ne namerava kmalu ustaviti.

Njegov nedavno izdani film Poslednji dvoboj si je pri kritikih zaslužil lepe ocene. Ti so med drugim pohvalili tudi igralno zasedbo, saj v filmu nastopajo Hollywoodski zvezdniki, kot so Ben Affleck, Matt Damon in Adam Driver, ki so svoje naloge izpeljali odlično.

Žal pa je film povsem pogrnil na blagajnah. Poslednji dvoboj je imel 100 milijonov dolarjev težak proračun, do sedaj pa je v kinih posrkal za samo 29 milijonov dolarjev vstopnic.

Razlog za slabo obiskanost filma lahko pripišemo bolj slabemu oglaševanju in seveda trenutni pandemiji, ki še vedno ne omogoča brezskrben obisk kinodvoran. A Ridley Scott vidi očitno razloge drugje.

Najprej je v podcastu WTFpod za vse skupaj obtožil zoprne milenijce, ki so odrasli ob telefonih in ves čas strmijo samo v te naprave in se nočejo naučiti ničesar novega, razen če jim to dostaviš preko mobilnega telefona. Scott je verjetno s tem ciljal na današnje najstnike, saj smo milenijci danes stari dobrih 30 let, a to je prav izjava nekoga, ki se preveč ne zastopi v novodobne pojme in bi zlahka potegnili vzporednico z dedki, ki današnje Nintendo Switche označujejo za “tiste GameBoyje”.

Ta podcast je zdaj star dobra dva tedna, Scottova jeza pa se očitno še ni pomirila. Ruski YouTube kanal Radio Dolin je imel nekaj dni nazaj obsežen intervju s Scottom in beseda je tekla o njegovi bogati karieri, novinar pa se je na koncu dotaknil tudi filma The Last Duel. Tega je označil za bolj realističnega kot pa filma Robin Hood in Nebeško kraljestvo, Scott pa je povsem brez razloga začel preklinjati in novinarju v obraz zalučal, da naj se jebe. Slednji je sicer žaljivke sprejel z nasmeškom, a zdi se, da se Scott ni hecal in igralka Jodie Comer se je počutila hudo neprijetno.

Scottov naslednji projekt bo film Smrt na Nilu, kjer se je podpisal kot producent, v kina pa bo prispel 11. februarja 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime