Discord bo kmalu lastnikom strežnikov omogočil zaračunavanje naročnin

Priljubljeni Discord, ki ga ima danes nameščen praktično vsak igralec, je postal veliko več kot pa samo program za hitro sporazumevanje med igralci. Na njem se lahko ustvarijo prave skupnosti, ki se lahko razgovarjajo o specifičnih temah, Discord pa je skozi leta nabral cel kup funkcij, ki strežnike prinesejo lepo dodano vrednost.

Majhen primer tega je denimo naš lasten strežnik, ki naročnike obvešča o novih zalogah konzol PlayStation 5 po Sloveniji, a nekateri gredo pri svoji viziji še veliko dlje. Priljubljeni strežniki vsebujejo tisoče članov in vso to nebrzdano množico mora nekdo nadzorovati in tu nastopijo moderatorji.

discord

Vse to pa zahteva čas in napor in lepo bi bilo, da bi bili ljudje za svoj trud tudi denarno nagrajeni. Ravno v to smer je začel razmišljati tudi sam Discord, ki je začel testirati novost z imenom Premium Membership.

Novost bo omogočala vsem lastnikom strežnikov, da svojim sledilcem ponudijo možnost nakupa naročnine, ta pa bo s sabo prinesla kup različnih prednosti. Kaj bodo te vsebovale se bo odločil vsak lastnik strežnika zase in tako bo ta lahko svojim članom ponudil bodisi možnost sodelovanja v ekskluzivnih kanalih, nošenja prav posebne značke ali pa kaj tretjega. Vse te dobrine bo lahko razdelil tudi po različnih stopnjah, vsaka od njih pa bo vsebovala svojo cenovno nalepko.

discord

Discord je zadevo poslal v omejeno testiranje in zaenkrat je pri rezultatih navdušen. Kako ne bi bil, saj bo od vsake transakcije potegnil ven nekaj provizije in če se zadeva prime, potem bo Discord končno vsaj delno rešil svoj problem dejanskega služenja denarja.

Razvijalec pravi, da bo testiranje Premium Membershipa v 2022 razširil na dodatne skupnosti, končnega datuma, ko bo zadeva na voljo za vse, pa žal še nimamo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime