Microsoft naj bi kupil Discord in to za vrtoglav znesek 10 milijard dolarjev

Popularni pogovorni program Discord je resda najbolj popularno čvekalno orodje, a razvijalec nikakor ne more izgruntati formule, da bi jim aplikacija dejansko prinesla tudi kaj denarja. Nekaj časa so poskušali prodajati igre, a teh očitno ni nihče kupoval, zdaj pa se trenutno preživljajo s svojim naročniškim servisom Nitro.

Zdaj ima podjetje očitno vrh glave ukvarjanja z monetizacijo, zato so začeli razmišljati o prodaji. Spletna stran Bloomberg pravi, da se je za nakup pojavilo več kandidatov, med njimi pa naj bi prednjačil Microsoft, ki je za nakup pripravljen odšteti tudi več kot 10 milijard dolarjev.

To je res ogromna številka, še posebej če jo postavimo v kontekst. Microsoft je denimo za celotno Bethesdo odštel 7,5 milijarde dolarjev, George Lucas pa je denimo prodal pravice za Star Wars franšizo Disneyju pod cenovno nalepko 4 milijarde dolarjev.

In čeprav Discord ne prinaša veliko denarja, to Microsoftu niti ni toliko pomembno, saj jih bolj zanima njihova bogata baza uporabnikov. Discord je namreč lani decembra držal kar 140 milijonov aktivnih uporabnikov, njegova vrednost pa je takrat tudi poskočila na 7 milijard dolarjev. Seveda bi lahko tehnološki gigant začel razvijati svoj pogovorni program, a moral bi začeti od začetka in še vedno se spomnijo drage lekcije, ki jo je dostavil neuspešni pretočni servis Mixer.

A Microsoft naj ne bi bil edini, ki si želi Discord obroka. Podjetje naj bi bilo v pogovorih z Epic Games platformo in tudi Amazonom, tako da bo zanimivo videti, kdo bo na koncu prevladal in kakšna bo končna cena licitacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime