PlayStation 5 dobil prve profesionalne igralne ploščke, ki pa stanejo več kot 220 €

Osnovni igralni ploščki DualSense za konzolo PlayStation 5 so naravnost fantastični, saj je Sony v njih vgradil napredno tehnologijo povratnih učinkov, ki se na papirju berejo kot samo neka marketinška bedarija, a v praksi je zadeva hudo impresivna. A nekateri igralci bi pri svojih igralnih ploščkih želeli nekaj izbire in možnosti nadgradnje.

Zdaj je njihovega čakanja konec, saj je podjetje Scuf v prodajo poslalo linijo igralnih ploščkov Reflex, ki so namenjeni vsem tistim igralcem, ki bi radi pri igranju imeli kakšen gumb več.

Reflex linija vsebuje tri izdelke: osnovni Reflex, Reflex Pro in Reflex FPS, vsi trije pa so vizualno praktično enaki.

Osnovni Reflex je na izgled praktično enak DualSensu, a samo na sprednji strani. Zadaj lahko namreč najdemo štiri dodane gumbe, ki si jih lahko po želji nastavimo ali pa povsem izključimo. Morda je komu smešno, da sam Sony teh dodanih gumbov ni vključil v kontroler DualSense, a za to odločitev obstaja tehten razlog. Scuf je namreč edino podjetje, ki lahko v osnovi vgradi takšne gumbe na igralne ploščke, saj za to tehnologijo držijo patent.

Reflex omogoča tudi menjavo krmilnih paličic in tudi sprednje lupine kontrolerja za kakšno drugo barvo. Na zadnji strani se nahaja tudi posebno stikalo, ki omogoča preklapljanje med tremi različnimi profili, saj si vsak od njih lahko nastavi vse gumbe po svoji meri.

Ni slabo, žal pa vtis pokvari cena, saj boste za osnovni model odšteli 219,99 €. Na voljo je tudi Reflex Pro, ki vsebuje vse pritikline manjšega bratca, le da ima boljši oprijem, ta dodatek pa ceno zviša na 239,99 €. Na najvišji stopnji se nahaja Reflex FPS. Ta kontroler je lažji od prejšnjih verzij, saj so bili ven vzeti motorčki za vibracije, sami sprožilniki pa ne potrebujejo več dolgega hoda ob pritisku, ampak pošljejo nazaj instantni odziv, kar naj bi pritiskanje približalo hitremu klikanju z miško. Reflex FPS bo zase zahteval 269,99 €.

Vsi trije igralni ploščki so za nakup na voljo na uradni strani, izjema je Reflex FPS, ki bo izšel enkrat v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime