Spor dveh igralcev v igri Diablo 2 je pripeljal do resničnega streljanja s smrtnim izidom

Kreganje preko interneta se je začelo takoj, ko sta se dva igralca lahko povezala preko interneta in drug z drugim izmenjala kakšno besedo. Takšna je pač človeška nrav, saj se za monitorjem počutimo varno in takrat lahko sprostimo vse naše frustracije in ljudje se v takšnih primerih ne obnašajo tako kot bi se v resničnem življenju.

To kreganje največkrat ostane znotraj internetnih čvekalnic, a nekaterim odnese pokrov iz piskra tako silovito, da bi radi poračunali tudi v živo. To navadno ni pametna ideja in takšno bolečo lekcijo je lani marca prejel slovenski streamer ScorpLZ, ki je zaradi prerekanja staknil črno oko.

Vendar pa smo Slovenci amaterji proti Američanom, ki svoje internetne spore poravnajo na veliko bolj konkreten način. Takšna zgodba prihaja iz Washingtona, kjer sta se dva jezna igralca srečala v resničnem življenju, eden od teh pa se je zaradi tega od vedno poslovil od sveta živečih.

Joshua G. Spellman je obtožen umora 2. stopnje.

17. decembra sta prijatelja Andrew Dickson (34 let) in Joshua G. Spellman (36 let) skupaj s še enim znancem čas zapravljala v igri Diablo 2. Nato se je sredi igre partiji pridružil še en nepovabljen igralec in jim odtujil kos nepobrane opreme, ki je nosil kar nekaj vrednosti. Njihov strežnik bi moral biti zaščiten z geslom, a ni bil, kar je pri Dicksonu sprožilo napad besa.

Dickson se je začel dreti na Spellmana in ta vik in krik je trajal kar nekaj minut. Spellman je Dicksonu nato povedal, da je bolje, da se pomiri, drugače bo ustreljen. Dickson je izziv sprejel in mu sporočil, da ima pištolo in da je na poti k njemu. Oba prijatelja sta živela na istem posestvu, a v različnih hišah, tako da je Dickson hitro lahko obiskal svojega, zdaj že bivšega prijatelja.

Dickson je nato med hojo enkrat ustrelil v zrak in stopil v hišo in se tam srečal s Spellmanovim očetom. Par se je nekaj časa pogovarjal, nato pa je vstopil Spellman. Ta je še enkrat ponovil grožnjo, nato pa je Dickson stopil proti njemu in v svoje telo pokasiral izstreljen naboj.

Dickson je bil kasneje prepeljan v bolnico, a je tam med operacijo umrl.

Spellman je trenutno v zaporu, njegova varščina pa znaša 750k dolarjev. Sojenje se bo začelo 29. decembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime