Očala PS VR 2 bodo poštena nadgradnja predhodnika

Sony je včeraj priredil prav posebno konferenco v sklopu sejma CES in končno podal prve uradne specifikacije njihovega naslednjega VR sistema PS VR2, ki ga bomo lahko priklopili samo na konzole PlayStation 5.

In te so presneto impresivne. Če so s svojimi prvimi VR očali bolj kot ne samo malce tipali trg, bodo z naslednikom zagrabili precej bolj resno in PS VR bo nosil nekaj impresivnih karakteristik, ki jih ne najdemo tudi na PC VR različicah.

Tehnologija prikazovanja bo izrabljala OLED zaslone, vsak od njiju pa bo nosil ločljivost 2000 x 2040, s podporo tehnologije HDR. Poleg tega se lahko veselimo osveževanja slike med 90 in 120 Hz, dodatno pa vas bo razveselil ogromen kot gledanja, ki znaša kar 110 stopinj. Za primerjavo lahko tule postavimo očala Quest 2, ki ponujajo 90 stopinj ter Valve Index s kar 130 stopinjskim kotom, a pri slednjem je treba upoštevati tudi zasoljeno ceno, ki bo pri PS VR2 zagotovo nižja.

Očala ne bodo brezžična, tako da se bo treba na konzolo povezati preko enega USB-C kabla, k sreči pa bodo kamere za sledenje gibanja vgrajene v sama očala, tako da se ne bo treba ukvarjati z nastavljanjem nerodne kamere na televizor.

Ena od posebnosti PS VR2 bodo povratni učinki, ki jih bomo našli v samih očalih. Tresenje bo izrabljalo enako napredno tehnologijo kot v igralnih ploščkih DualSense, tako da boste lahko denimo med skrivanjem pred sovražnikom v grmovju čutili vsak list, ki vam bo spreletel čez obraz.

Za konec so pripravili tudi kratki dražilnik prve igre, ki je bila ustvarjena posebej za PS VR 2. Gre za Horizon Call of the Mountain, ki nam bo povedal povsem novo originalno zgodbo znotraj franšize Horizon, ki bo prav tako letos dobila nov del Forbidden West.

Žal ne vemo ničesar glede cene ali pa datuma izida, zadnje govorice pa pravijo, da se bomo z novimi očali lahko poigrali že koncem tega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime