Take-Two kupil založnika Zyngo in to za skoraj 13 milijard dolarjev

V igričarski industriji je veliko denarja in nikjer ni to bolj očitno kot pa pri mobilnih igrah. Te se od svojih ranih začetkov niso preveč spremenile in še vedno boste na iOS in Android sistemih našli igre, ki so večinoma brezplačne, svoj denar pa služijo od zajetnih mikrotransakcij.

In ta sistem je hudo dobičkonosen, na kar je nakazal včerajšnji presenetljivi nakup iz strani založnika Take-Two. Ta igričarski gigant svoje denarce služi predvsem preko razvijalca Rockstarja in njihove franšize Grand Theft Auto, pri finančnih načrtih za leto 2022 pa so obljubili bolj pogumen nastop na mobilnem trgu. To zaprisego so zdaj tudi izpolnili, saj je založnik najavil nakup Zynge in njihovega kataloga iger in to po ceni 12,7 milijarde dolarjev.

Postavimo ta denar v perspektivo. Microsoft je kupil Bethesdo ter si prilastil franšize kot so The Elder Scrolls, Fallout in Wolfenstein, vse to pa ga je stalo 7,5 milijarde dolarjev. Zynga si po drugi strani lasti Farmvile in Word With Friends in založnik v bistvu zadnjih nekaj let ni naredil ničesar bistveno novega, a je vseeno po vrednosti močno presegel Bethesdo.

Zynga si lasti tudi igro Harry Potter: Puzzles and Spells, a za Take-Two je bil zagotovo bolj zanimiva virtualna simulacija kmetovanja Farmville, ki je lani prejela tretji del, sama franšiza pa je v fiskalnem letu 2020 navrgla skoraj 2 milijardi dolarjev dobička.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime