V večjih slovenskih trgovinah ni niti ene konzole PlayStation 4

Kar težko je verjeti, da je minilo že več kot eno leto od izida konzole PlayStation 5 in te še vedno ne moremo kupiti v vsaki trgovini, ampak se je treba zanesti na razne trike, kot je denimo naš sledilnik, ki vas redno obvešča glede zalog po slovenskih trgovinah.

Kdaj se bodo oblaki pomanjkanja zalog razkadili ni jasno, a trenutna situacija se zdi še bolj obupna kot pa tista lani, saj po svetu udarja nalezljiva omikron različica koronavirusa, kar zopet negativno vpliva na proizvodne linije.

Sony se mora za proizvodnjo čipov zanašati na isti tovarno TSMC, od kjer svoje dele črpajo praktično vsi – od AMD-ja, Appla, Microsofta in Nvidie do cele avtomobilske industrije. Končni rezultat je to, da se mora Sony postaviti v vrsto in čeprav so do septembra 2021 v obtok spravili 13,3 milijona konzol PlayStation 5, ta številka niti približno ne dosega vsega povpraševanja.

Glede na poročanje spletne strani Bloomberg se je zato Sony odločil za drugačno rešitev. Podjetje je sprva nameravalo ob koncu lanskega leta zaključiti proizvodnjo konzol PlayStation 4, ki se je leta 2013 prodala v 7,6 milijona izvodih, leto zatem pa je ta številka skočila na 14,8 milijona. Zdaj so se ti načrti spremenili, saj naj bi se Sony odločil proizvodnjo nadaljevati tudi v letu 2022 in natisniti vsaj še milijon novih konzol PlayStation 4.

playstation 4

S tem upajo, da bodo vsaj malce zajezili povpraševanje na trgu, a kdo ve če bo to dovolj. Zalog je zmanjkalo tudi v slovenskih trgovinah. EIGRE.si, BigBang in Mimovrste v skladiščih nimajo niti ene konzole PlayStation 4, o petici pa lahko očitno trenutno samo sanjamo.

Očitno bomo navdušenci nad igričarstvom tudi letos potegnili takratko. Nekateri analitiki napovedujejo, da se zna situacija izboljšati v drugi polovici 2022, Intel in TSMC pa ciljata bolj na 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime