Final Fantasy XIV bomo lahko ponovno kupili od 25. januarja dalje

Dober mesec mineva odkar se je založnik Square Enix odločil narediti potezo, ki je v igričarskih krogih nismo vajeni. Njihova igra Final Fantasy XIV je namreč zaradi dodatka Endwalker postala tako popularna, da so njihovi strežniki skorajda popolnoma podlegli masovnemu navalu igralcev. Ti so prihajali iz vseh smeri, saj Final Fantasy XIV ponuja tudi brezplačno igranje vse do stopnje 60, zraven pa lahko zastonj izkusite tudi prvo razširitev Heavensword.

Zaradi vsega tega so igralci naleteli na ure dolge čakalne vrste, preden so se lahko prijavili na strežnike. Zaradi pomanjkanja čipov Square Enix ni mogel dokupiti nove strežnike, saj teh preprosto ni bilo, zato so se odločili za drastično potezo in so najprej onemogočili igranje vsem tistim, ki so do igranja dostopali brezplačno. A niso se ustavili samo tam, saj so povsem zaustavili tudi prodajo osnovne igre Starter Edition, tako da novi igralci sploh niso mogli na strežnike, pa čeprav so bili za to pripravljeni odšteti evre. Omogočen je bil nakup samo Endwalker razširitve, ki pa je bila na voljo tistim, ki so osnovno igro že posedovali.

Zdaj se je očitno situacija končno začela malce umirjati in pritisk na strežnike je nekoliko popustil. Saquare Enix je tako včeraj najavil, da če ne bo dodatnih zapletov ali pa kakšnega novega navala igralcev, bo prodaja osnovne igre zopet stekla od 25. januarja dalje.

Producent in režiser igre Naoki Yoshida je v uradnem blog zapisu opozoril, da znajo ob novem navalu igralcev prodajo zopet zaustaviti. Tisti, ki bodo želeli igrati brezplačno bodo morali biti še malce potrpežljivi, saj bo dostop najprej omogočen novim kupcem in če bodo strežniki zdržali pritisk, potem bo kasneje dostop omogočen tudi tem igralcem.

Situacija se bo v prihajajočih mesecih zagotovo izboljšala. Razvijalec načrtuje dodatne strežnike za Evropo in Severno Ameriko, ti pa bodo prispeli enkrat poleti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime