Ustvarjalca serije Dark delata na novem projektu 1899

Serija Dark je ena najbolj kompleksnih zadev, ki jih lahko najdemo na Netflixu in to je zadeva pri kateri moraš telefon odložiti daleč stran, saj lahko zamudiš samo eno sceno in ti že v naslednjem kadru ne bo nič jasno. Tretja sezona se je zaključila leta 2020 in celotna serija na IMDb-ju nosi spoštovanja vredno oceno 8.8, tako da se vam zadevo še kako splača pogledati.

Ustvarjalni um dua Jantje Friese in Barana boja Odarja pa vmes ni počival in že pridno dela na naslednjem skrivnostnem projektu s preprostim imenom 1899. O zadevi še ne vemo veliko, saj smo zaenkrat dobili zgolj kratki dražilnik, ki pa je tako zlovešč in temačen, da se že zdaj veselimo gledanja.

Zgodba se bo vrtela okoli imigrantske ladje, ki je leta 1899 zaplula iz Evrope proti New Yorku. A sredi plovbe naletijo na še eno veliko ladjo, ki stoji zapuščena sredi morja in jo civilizacija pogreša že mesece. Skrivnost je seveda prevelika, da je ne bi raziskali in posadka stopi na krov zapuščene barke, kjer jih pričaka živa nočna mora.

To je zaenkrat vse, kar vemo okoli dogajanja in prav je tako, saj dandanes napovedniki povedo čisto preveč. Zanimivo je, da je 1899 uvrščen v žanr grozljivk. Sem bi sicer lahko prišteli tudi Dark, a tam se je vse vrtelo bolj okoli skakanja skozi čas, medtem ko se zdi 1899 bolj usmerjen v raziskovanje grozljive ladje, ki ima na sebi cel kup temačnih kotičkov.

1899 tokrat ne bo povsem nemško govoreč, a ne pričakujte niti tega, da bodo vsi besedičili v angleščini. Serija želi biti realistična in glede na to, da bodo na ladji migranti, lahko pričakujemo cel kup različnih dialektov. Ustvarjalci so na ta del res ponosni, saj naj bi bila to prva večjezična serija, kjer liki govorijo v svojih domorodnih jezikih.

1899 žal še nima točnega datuma izida, ve se samo, da naj bi izšla enkrat v 2022 in bo vsebovala 8 epizod.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime