Battlefieldu 2042 gre tako slabo, da so nad njim obupali tudi prodajalci goljufij

Battlefield 2042 je bilo eno večjih razočaranj leta 2021 in si je zaradi tega tudi prislužil mesto na naši neslavni lestvici iger, ki so nas lani najbolj pustile na cedilu. Igra je sicer stara samo dva meseca in je imela v štartu celo poplavo igralcev, saj jo je na Steamu preigravalo več kot 100k istočasnih streljačev, a od takrat so številke zgrmele strmo navzdol.

Glede na podatke spletne strani SteamDB lahko danes Battlefield 2042 nabere samo okoli 8k igralcev, kar je za tako frišen naslov prava katastrofa. To je celo manj igralcev kot pa jih te dni lahko nabere prejšnji del Battlefield V, ki ga je v zadnjih dneh naenkrat preigravalo skoraj 20k ljudi.

Skratka, situacija ni rožnata in proti razvijalcu DICE so se obrnili tudi njihovi največji podporniki in začeli nadlegovati člane ekipe. Situacija je celo narasla do te mere, da so moderatorji subreddita r/battlefield2042, ki šteje skoraj 200k članov, zagrozili, da bodo forum preprosto ugasnili. Vsa ta jeza je dosegla vrhunec kak teden nazaj, ko je direktor globalnih komunikacij Andy McNamara na Twitterju zapisal, da je razvijalec med prazniki počival in ni delal na popravkih in da so pričakovanja skupnosti brutalna.

Zdi se, da DICE še nima konkretnih načrtov, kako popraviti situaciji in si povrniti ugled ter igralno bazo. To je očitno začutil tudi eden od servisov, ki igralcem v zameno za naročnino omogočajo goljufanje v različnih večigralskih igrah in v svoji ponudbi so do nedavnega imeli tudi Battlefield 2042.

A nič več, saj je proizvajalec goljufij na Discordu zapisal, da umikajo podporo za to igro. Razlog za to ni kakšno sodno preganjanje iz strani EA-ja ali pa da bi Battlefield 2042 vseboval kakšno neobhodno zaščito, ampak zgolj to, da ima igra takšne težave z optimizacijo, da na koncu zaradi tega ne delujejo goljufije. Poleg tega storitve preprosto ne uporablja dovolj ljudi, da bi se splačalo še vlagati trud v razvoj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime