Crypto.com v hekerskem napadu izgubil 34 milijonov dolarjev

Trenutno najbolj znana kripto menjalnica na svetu Crypto.com je v zadnjem letu prišla tudi v oko vseh tistih, ki kriptovalut sploh ne poznajo. Njihova najbolj udarna marketinška poteza je bila zagotovo odkup pravic do poimenovanja arene Staples Center, ki je bil dolgo dom košarkarske ekipe Los Angeles Lakers. Staples Center ne obstaja več in stadion se zdaj domiselno imenuje Crypto.com Arena, a menjalnica se s svojim oglaševanjem ni ustavila samo tukaj.

Na ameriških televizijah se je hitro razširil oglas, v katerem je glavno vlogo zasedal igralec Matt Damon, ta pa je v epskem napovedniku vlaganje v kriptovalute primerjal z zgodnjim raziskovanjem sveta. Oglas je hitro postal predmet norčevanj in enega bolj domiselnega od teh si lahko ogledate zgoraj.

Crypto.com pa je zdaj prišel tudi v takšne črne novice, ki bi se jim podjetje najraje izognilo. Menjalnica je namreč nedavno priznala, da so bile govorice resnične in da je njihova stran res utrpela obsežen hekerski napad, ki je s sabo odnesel cele milijone kriptovalut.

V intervjuju za spletno stran Bloomberg TV je direktor Kris Marszalek priznal, da je menjalnica nekaj dni nazaj zabeležila vrsto nenavadnih transakcij, ki so bile izvršene brez 2FA verifikacije. Sum je bil dovolj velik, da so 16. januarja zamrznili vse transakcije, a do takrat je bila škoda že storjena.

Oškodovanih je bilo 483 računov, napadalci pa so iz njih odnesli za skoraj 5k Ethereum kovancev, 444 Bitcoin žetonov in za 66k dolarjev drugih valut. Končna škoda je bila zaokrožena na okoli 34 milijonov dolarjev. K sreči bo podjetje škodo uporabnikov pokrilo iz svojega žepa, Crypto.com pa je glede napada objavil tudi obsežno poročilo.

Crypto.com je po napadu učvrstil svojo mrežo in vsi uporabniki so morali znova opraviti prijavo preko 2FA sistema. Prav tako bodo po novem vse transakcije, ki želijo biti opravljene na frišno registrirane naslove, zamrznjene za 24 ur. Podjetje bo s 1. februarjem spočelo tudi novo mero zaščite, imenovano WAPP, ki bo v bistvu nekakšna zavarovalna polica in bo vsakemu uporabniku, ob primeru vdora na njegov račun, povrnila do 250.000 $ izgubljenih valut.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime