Blizzard dela na povsem novi preživetveni igri

Novo leto, novi začetki pravijo in ta rek je še kako prav prišel letos nekdaj cenjenemu razvijalcu Blizzardu, ki je imel za sabo nekaj težkih trenutkov. Ustvarjalca legendarnih franšiz Warcraft, Starcraft in Diablo je v zadnjih letih zapustilo nekaj največjih imen, nekateri od njih prostovoljno, drugi zaradi večjih obtožb glede seksualnega nadlegovanja.

Zdelo se je, da je z razvijalcem praktično konec, saj tudi po ponovno vzpostavitvi delovne kulture iz njihovih pisarn niso prihajale praktično nobene dobre novice, vse njihove igre pa so bile zamaknjene daleč v prihodnost.

K sreči jih je morda rešil ravno nakup iz strani Microsofta in zdaj, ko so se stvari malce pomirile, je Blizzard končno spregovoril glede svojih načrtov v prihodnosti. Včeraj so tako napovedali novo igro, ki bo za njih nekaj posebnega, saj bo to povsem nova franšiza, ki ne bo imela nobenih povezav z njihovimi že obstoječimi naslovi.

blizzard

Novi projekt še nima imena, vemo zgolj to, da bo spadal v preživetveni žanr, ki mu bo Blizzard dodal nekaj svojih mehanik. Misli mi tako samodejno zaidejo na popularni Valheim, le da za njim stoji ogromna razvojna ekipa, z nekajkrat večjim proračunom. Takšna zadeva zna vsekakor biti prodajna uspešnica in zna igralcem zopet vrniti zaupanje v tega razvijalca.

Žal kakšnih dodatnih informacij nismo dobili, tako si lahko ogledamo samo dve konceptni sliki. Na eni vidimo bojevnika v nekem ptičjem kostumu, ki gleda proti, v saj tako predvidevamo, magičnem ogledalu, na drugi pa par najstnikov odkrije portal, ki na drugi strani izrisuje fantazijsko deželo, skupaj z mogočnim gradom.

Igra je očitno še daleč stran, a očitno je napredovala izven koncpetne faze, saj je Blizzardov predsednik Mike Ybarra na Twitterju zapisal, da je z razvojno ekipo preigral že nekaj plodnih ur in da je nad izdelkom že zdaj močno navdušen. Kasneje je temu pridodal tudi to, da bomo v naslednjih tednih slišali o njihovih načrtih za njihove že obstoječe franšize.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime