Dobra miška izpod 50 €?

Slovensko podjetje UVI je bilo spočetka znano samo po svojih stolih UVI Chair, a od takrat so se plodno razširili tudi na druga področja. Med drugim so svojo kreativno pokazali tudi na trgu računalniške periferije in se tam dodobra zasidrali, tako da je počasi napočil čas, ko je eksperimentiranja s povsem novimi izdelki konec in je nastopilo obdobje izpopolnjevanja že obstoječih produktov.

Prva na tem področju je postala miška UVI Envy, ki je v originalni verziji nastopila zdaj že dobri dve leti nazaj, zdaj pa je pred nami osvežitev v podobi Envy V2.


Tehnične specifikacije

  • PIXART PMW 3360 optični senzor
  • Do 250 IPS-a & 50G pospeševanja
  • Hitro nastavljivi DPI med 400 – 12.000
  • Kalih stikala (80 milijonov klikov življenjske dobe)
  • Nastavljiva RGB
  • 7 neodvisnih nastavljivih gumbov
  • 1,85 m najlonski pleten USB kabel
  • Programska oprema
  • Teža: 90 g
  • Dimenzije: 125 x 62 x 42 mm
  • Nakup: EIGRE.si

VIDEO RECENZIJA


Nova miška vas bo pričakala v enostavni embalaži, ki k sreči ne skriva izdelka v neki zoprni zapakirani plastiki, ki te že takoj ob razpakiranju privede na rob obupa. Namesto tega najdemo Envy V2 znotraj škatlice in jo samo preprosto vzamemo iz nje, jo priklopimo na PC in zabava se lahko začne. Kakšnih dodatnih okraskov tule ne boste našli, so pa priložena kratka navodila, ki so za povrh spisana tudi v našem domačem jeziku.

Sama oblika miške je napram predhodniku povsem spremenjena. Envy V2 s svojimi 100 grami teže spada v rang srednje lahkih mišk, same dimenzije pa zadevajo zlato sredino za uporabnike, ki imajo manjše dlani, dobro pa se bodo gor znašli tudi večji gorotasi. Dobra novica je tudi to, da ima Envy V2 enakomerno obliko, tako da zlahka po njej posežete tako desničarji, kot tudi levičarji.

envy v2
Miška je v primerjavi s predhodnikom močno spremenila svoj dizajn.

V primerjavi s predhodnikom je tudi spremenjen dizajn. V2 ima bolj gladko obliko, ki se nahaja na vseh straneh miške in tesna oblika na sebi ne nosi kakšnih zarez, kamor bi se lahko ob vročih dneh ujela kakšna tekočina ali pa drobci prahu. Od prvega Envyja je podjetje UVI tudi zamenjalo svoj logotip, tako da boste na zadnji strani ugledali novega, ki ima malce tanjše linije, te pa prav tako razsvetljuje RGB osvetlitev.

Lučke so seveda tudi tukaj, tako da nad miško ne bo vihal nosu noben pravoveren igričar. Kljub temu pa Envy V2 nosi malce bolj umirjeno linijo in tako cilj na igralce, kot tudi na tiste, ki bi radi v pisarni držali kvalitetno izdelanega drsalca. RGB osvetlitev lahko nadzorujemo preko gumba na spodnji strani miške, na voljo pa je 10 načinov razsvetljave, to pa lahko tudi povsem izklopimo.

Spremenjeni so bili tudi sami gumbi. Teh je sedem in med njimi najdemo gumb za desni in levi klik, pritisljivo kolesce, dva stranska gumba na levi strani in dva gumba na vrhu miške, ki nadzorujeta DPI občutljivost, ta pa v razponu sega od 400 do 12.000. Število gumbov je v primerjavi s predhodnikom ostalo nespremenjeno, a pod površjem se vseeno skrivajo spremembe. Miškina klika zdaj nista več ločena od ostalega dela miške in gumba za nastavljanje DPI-ja sta zdaj pošteno izgubila na širini. Za operacije zdaj skrbijo Kalih stikala, ki imajo še nekoliko daljšo življenjsko dobo od Omikron, pardon, Omron stikal in na vsakem gumbu boste tako lahko izvedli 80 milijonov pritiskov.

Lučke niso šle nikamor in spet je tule bogat razpon RGB osvetlitve.

Klikanje po gumbih da zadovoljujoč povratni učinek, čeprav bi si sam želel, da miškina gumba za klik ne bi ponujala tako velike površine pritiska. Envy V2 se je drugače med mojim testiranjem dobro obnesel in med običajnim delom nisem naletel na nobenih zamikov ali pa kakšnega preobčutljivega laserja, ki bi ponorel ob vsaki smetki. To v moji domači pisarni ni lahko opravilo, saj živim z dvema mačkonoma, ki svoje dlake velikokrat pustita tudi na moji mizi, a kljub kakšni dlaki Envy V2 ni protestiral in je deloval brez zapletov.

Miško sem preizkusil tudi v igrah in tudi na tem področju kakšnih resnejših pripomb nimam. Med igranjem Dooma Eternal, kjer je pomemben še tako neznaten premik, sem čefare demonov odstranjeval kot bi mignil, dodatni gumbi pa so prav prišli tudi pri hitrem menjavanju orožij. Miška se je dobro odrezala tudi pri večigralskih obračunih in če imate radi spletne spopade v Counter-Striku in bi radi pod roko držali udobno cenjeno miško, potem je morda UVI Envy V2 za vas pravi odgovor.

Envy V2 se dobro počuti v pisarni in tudi na igričarski mizi.

Pri miški sem pogrešal edino programsko opremo, ki je tokrat preprosto ni. Miško enostavno priklopimo v USB vhod in začnemo z uporabo, DPI in RGB nastavitve pa nato prilagajamo preko fizičnih gumbov na tipkovnici. Po eni strani to poenostavi uporabo za vse tiste nedeljske uporabnike, ki so jim programske opreme španska vas in jim je pomembno samo to, da lahko s klikom poskrbijo za različne barve miške, a po drugi strani sem si vseeno zaželel malce bolj finomehaničnega nadzora nad lastnostmi miške kot je denimo prilagajanje funkcij posameznega gumba. K sreči lahko te zadeve rešimo preko nastavitev miške znotraj samega operacijskega sistema Windows.

UVI Envy V2 je tako v primerjavi s predhodnikom drugačna miška, ki stavi na bolj ravne in čiste linije, z bolj izpopolnjenimi stikali in večjo lahkostjo. Proizvodni proces je bil tako dovolj optimiziran, da je padla tudi cena in Envy V2 si lahko v košarico prenesete že za vsega 44 €, kar je za takšen izdelek vsekakor odlična cena.

Na spodnji strani najdemo gumb za spreminjanje RGB osvetlitve.

Na koncu imamo pred sabo dobro miško, ki dostavi vse tisto, kar od mišona v 2022 tudi pričakujemo in res nas zanima, ali bo UVI v temu letu poslal še kakšno prenovljeno verzijo izdelka iz svojega popularnega kataloga PC periferije. Vsekakor držimo fige, da nas kmalu dočaka tudi kaj brezžičnega!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Pa daj brate, da si i slovenštinu uklopio, članak bi ti bio puno bolji!

    Škoda, da kvarite dobre članke s slovenščino, ki ni ničemur podobna. Dostikrat bi pomagalo, če bi to, kar napišete, vsaj prebrali za sabo.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime