Bloodborne je prišel na PC, a ne na način, ki ste ga pričakovali

Milijone let nazaj, ko je prvi človek ugotovil, da lahko na precej lahek način zakuri ogenj in da lahko uporabi barvo za risanje risb na stenah podzemnih jam, se je ob slikah lovcev in mamutov znašlo tudi zapisano vprašanje: “Kdaj bo Bloodborne prišel na PC?”

Šalo na stran, ta PlayStation 4 ekskluziva je danes stara že 7 let in je verjetno igra, o kateri je bilo spočetih največ govoric o njenem potencialnem nadaljevanju ali pa o predelavi za PC. Zadnje čenče sicer pravijo, da na polnopravni predelavi dela razvijalec Bluepoint Studios, a nič od tega ni zares potrjenega, tako da je prihodnost te franšize trenutno v zraku.

Programerka Lilith Walther je imela čakanja na predelavo dovolj, zato je kakšno leto nazaj začela svoj projekt, ki bi Bloodborne končno spravil na PC. A zadeva je malce posebna, saj predelava, simpatično poimenovana BloodbornePSX, nosi stilsko podobo ostarelih iger, ki smo jih leta in leta nazaj igrali na konzoli PlayStation 1.

Projekt je zdaj po 13 mesecih tipkanja kode končno nared in vas čaka na sledeči povezavi, za igranje pa je povsem brezplačen. Zanimivo pri tej igri je dejstvo, da notri ni bila vnesena samo PS1 grafika, ampak tudi igralne mehanike. Predelava tako podpira igralne ploščke, a za premikanje boste morali uporabiti križne gumbe, kar da igranju nekaj ostarelih kontrol, značilnih za igre iz tistega antičnega časa.

Ni še čisto jasno, kako daleč je šla predelava, a zdi se, da je predelavo doživelo samo prvo mesto Yharnama, Lilith pa je v igro prenesla tudi 10 unikatnih orožij, vsako od teh pa omogoča tudi sekundarni način uporabe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime