Rockstar končno uradno potrdil razvoj igre GTA 6

Vsem nam je jasno, da razvijalec Rockstar dela na novem delu serije GTA, saj je to preprosto neusahljiv pritok denarja. GTA 5 bo kmalu dopolnil svoje 10. leto in je danes bolj popularen kot kadarkoli prej, njegov večigralski del GTA Online pa služi nepredstavljive količine denarja. Ravno zavoljo tega si je Rockstar vzel svoj čas, saj se mu preprosto nikamor ne mudi z delom na novim poglavjem.

A ta je vseeno v razvoju in Rockstar je danes prvič uradno potrdil njegov obstoj. Zadeva je bila najavljena precej preprosto, preko Twitter objave. Znotraj te je zapisano, da se razvijalec zaveda, da oboževalci že dolgo čakajo na nov del GTA franšize, a ta zahteva svoj čas, saj želi Rockstar z vsakim GTAjem premikati meje odprtih svetov in tako bo tudi v primeru GTA 6, ki ni nujno, da se bo tako imenoval, ampak zna imeti tudi kakšen podnaslov.

Žal kakšnih dodatnih informacij nismo dobili in Rockstar je zapisal, da bo z nami podelil dodatne informacije. Izid je tako verjetno vsaj še kakšno leto stran, a po drugi strani morda kaj dobimo že letos, glede na to, da je Rockstar končno pripravljen govoriti o novem delu. Nekaj dobre reklame bi si vsekakor želeli po katastrofalnem izidu predelave GTA The Trilogy – The Definitive Edition, veliko kritik pa je letelo tudi na njihovo predelavo GTA 5 za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X.

Ko smo že pri teh, Rockstar je o njih povedal nekaj novega na svojem blogu. GTA 5 bo na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X vseboval hitrejše nalaganje stopenj in podporo ray tracing osvetljevanju, igranje pa bomo lahko izvajali tudi v ločljivosti 4K.

Igralci bodo lahko na novi konzoli prenesli svoj shranjen napredek iz prejšnje generacije konzol, hkrati pa se lahko lastniki PlayStation 5 in Xbox Series X veselijo nove samostojne izdaje GTA Online, ki bo prve 3 mesece brezplačna in če boste zadevo med tem časom aktivirali, bo na vašem računu ostala za vedno. GTA 5 bo na te konzole pridrvel 15. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime