Sony nas draži s skrivnostnim projektom, ki naj bi pokazal napredno umetno inteligenco

Vsaka generacija konzol s sabo prinese tudi kup izboljšav na področju grafike in animacije, tako da so današnje igre po vizualni plati že zelo blizu realnosti. Žal pa tega ne moremo reči za umetno inteligenco, ki je danes enako tumpasta kot nekaj generacij nazaj in moje sanje o odprtem svetu, kjer se prebivalci živijo svoja življenja in se vse ne vrti samo okoli igralca, so zaenkrat samo to: sanje.

Rešitev tega problema ni lahka, saj je delanje verne umetne inteligence presneto težka naloga, poleg tega pa takšna funkcija v igri zahteva kar veliko procesorske moči, ki jo razvijalec raje porabi za kovanje bolj verne grafične podobe. A morda se bodo na tem področju končno naredile spremembe.

Čedalje več podjetij je začelo vzpostavilo posebne razvojne oddelke, ki se ukvarjajo ravno z razvojem napredne umetne inteligence, ta pa zdaj lahko najde svojo pot tudi v igre in to preko oblaka, zaradi česar je razvijalcu prihranjeno ukvarjanje s procesorsko močjo.

Na rezultate takšnega razvoja nas zdaj pripravlja Sony, ki je na splet poslal kriptični dražilnik, ki bo pokazal sodelovanje med AI divizijo in razvijalcem Polyphony Digitalom, ki trenutno dela na dirkačini Gran Turismo 7. Kaj ta zadeva je zaenkrat še ni znano, a več kot očitno bo povezana z igro Gran Turismo 7.

Zanimivo je, da smo nedavno spočeli intervju z razvijalcem in povprašali smo ga ravno okoli vidika umetne inteligence, šef studia Kazunori Yamauchi pa je povedal, da so na tem vidiku veliko delali, saj želijo igralcem predstaviti verne umetnopametne nasprotnike, ki se bodo obnašali kot resnični vozniki. Morda je ravno to tudi razlog, da bo Gran Turismo vseskozi zahteval povezavo na internet, saj bo umetno pamet računal preko oblaka.

Sony nam bo zadevo uradno predstavil že enkrat jutri.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime